Köszönet a gyógyszerészeknek és a gyógyszertári dolgozóknak!

Nem kell aggódnunk, ugyanis biztosított a gyógyszerek utánpótlása Magyarországon, a gyógyszertárakban azonban egy-két újdonságot figyelhettünk meg. A szombaton bevezetett kijárási korlátozással életbe lépett intézkedéseket úgy tűnik betartják, ezzel megakadályozva a vírus továbbterjedését. A Mokka vendége volt Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.


TV2 Mokka

Túl vagyunk a kijárási korlátozás első hétvégéjén, szeretném megköszönni minden magyar honfitársunknak, hogy komolyan veszik ezt az intézkedést és betartják a szabályokat – jelentette ki Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője a Mokkában hétfő reggel.

Kiemelte, ezek a megváltozott szabályok pusztán a mi biztonságunkat szolgálják, különösen fontos, hogy a vírus terjedését a lehető legnagyobb mértékben le tudjuk lassítani. Az idősek védelmében az élelmiszerboltokban, patikákban, drogériákban a 65. életévüket betöltött személyek 9 és 12 óra között vásárolhatnak, így védve őket a fertőzéstől, ugyanakkor ebben az időben más nem léphet be ezekbe a terekbe.

Lehetőség szerint azonban arra kérjük idős honfitársainkat, hogy akkor se menjenek el boltba, vagy gyógyszertárba, hanem inkább kérjék meg rokonaikat, ismerőseiket vagy éppen az önkormányzatot, hogy segítsen nekik ebben.

– hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke elmondta, az országban elsőként a gyógyszertárakban kérték a betegektől, hogy lehetőség szerint egyszerre csak egy várakozó tartózkodjon odabent.

A tapasztalatok szerint azonban az emberek megértették, hogy ez nem csak a gyógyszertári dolgozók, hanem elsősorban az ő védelmüket is szolgálja

– húzta alá Hankó Zoltán, hozzátéve, hogy a gyógyszerellátás Magyarországon továbbra is biztosított.