Fertőtlenítés Poroszlón

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője és Bornemisza János, Poroszló polgármestere együtt fertőtlenítette a község legforgalmasabb közterületeit.


Eger Hírek

Nyitrai Zsolt már nem először húzza magára a fehér védőruhát. Mint ismeretes, a közelmúltban Eger közterületeit fertőtlenítette önkéntesként.

A képviselő ezúttal Poroszlón állt önkéntesnek, ahol a piac területén és a forgalmasabb köztereken Bornemisza János polgármesterrel közösen végezte a munkát.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett, hogy a legfontosabb cél jelenleg a vírus terjedésének lassítása. Ez azért kiemelten fontos, hogy az egészségügyi ellátórendszer túlterheltségét el tudjuk kerülni.

Eddig elmondható, hogy mind országosan, mind pedig Heves megyében sikeresek vagyunk, hiszen megyénk az egyik legkevésbé fertőzött térség az országban.

– tette hozzá a képviselő.

Nyitrai köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vesznek a védekezésben, így az egészségügyben dolgozóknak, a pedagógusoknak, a közigazgatásban tevékenykedőknek, a polgármestereknek, és mindenkinek aki önkéntesként, vagy adományokkal segíti a védekezést.

A képviselő Szent György, és egyben a Rendőrség napja alkalmából külön köszöntötte a rendvédelmi dolgozókat, akik szintén erőn felül teljesítenek ebben a nehéz időszakban.

Bornemisza János, Poroszló polgármestere elmondta, hogy a településen immáron harmadik hete folyik a fertőtlenítés. Minden közintézménynél, és olyan helyszínen védekeznek, ahol tíznél több ember megfordul a faluban.