Fertőtlenítés Noszvajon

Csütörtökön a festői szépségű Noszvajon folytatta önkéntes fertőtlenítő körútját Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, aki Szabó Péter polgármesterrel járta be a község legforgalmasabb részeit.


Eger Hírek

Nyitrai Zsolt az elmúlt hetekben már többször vett részt önkéntes fertőtlenítési munkálatokban. Megfordult többek között Egerben, Poroszlón, és legutóbb Noszvajon is, ahol a település első emberével, Szabó Péterrel végezték el a forgalmasabb utcák és közhivatalok előtti terek, utcák, lépcsők buszmegállók és padok fertőtlenítését.

A képviselő kiemelte, hogy egy jó ritmusban történő akcióról van szó, hiszen hétfőtől vidéken új szabályozások lépnek életbe azzal, hogy Magyarország Kormánya enyhíti a kijárási korlátozás szabályait.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy túl vagyunk a védekezés első szakaszán, ahol az elsődleges cél az volt, hogy az egészségügyi ellátórendszer mind technikai, mind pedig a szakmai állomány tekintetében felkészült legyen és fogadni tudja a betegeket, akár tömeges megbetegedés esetén is.

Mint fogalmazott, most elérkeztünk a védekezés második szakaszába, amikor nagyon fegyelmezett és szigorú szabályok szerint

újra lehet indítani az életet Magyarországon, első körben a vidéki településeken.

A képviselő hangsúlyozta, hogy továbbra is vigyáznunk kell egymásra, és arra kérte az időseket, hogy ha csak módjukban áll, akkor maradjanak otthon! Lehetőség szerint a boltba és a gyógyszertárba is családtagokat, szomszédokat, vagy barátokat küldjenek el – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett: hétfőtől szigorú szabályok betartása mellett elindulnak az érettségik, és nyithatnak az üzletek, teraszok és kerthelyiségek. Aláhúzta továbbá, hogy mind a bevásárlás ideje alatt, mind pedig a tömegközlekedés használatakor kötelező lesz a szájmaszk viselése és tartani kell a másfél méter távolságot is Egerben és a térségben egyaránt.

Szabó Péter polgármester elmondta, hogy Nyitrai Zsolttal közösen a falu legfrekventáltabb területeit fertőtlenítették le csütörtökön. A folytatásról szólva kiemelte, hogy a település lakói a továbbiakban is, rendszeresen találkozhatnak majd fertőtlenítő munkásokkal, így védekezési munka nem áll le Noszvajon.