Elismerés a negyven évnyi áldozatos munkáért

Negyven éves sikeres pályafutása alkalmából miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Kovács-Csatlósné Pálos Rita Andrea, az egri Markhot Ferenc Kórház újszülött osztályának főnővére.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, aki Vácity József kórházigazgatóval együtt adta át az oklevelet, elmondta: Pálos Rita negyven éve lépte át a kórház kapuját, s azóta különböző állomáshelyeken az egri intézményben dolgozik.

Köszönetet kell mondanunk neki a kollektíva és az egész város nevében kiváló munkájáért. Ezt a teljesítmény értékelte a szakminiszter is, amikor elismerő oklevéllel tüntette ki a nagy szeretetnek és tiszteletnek örvendő főnővért

– jelentette ki köszöntőjében a honatya.

Még 1980 októberében kezdett dolgozni a gyerekosztályon, 1996 augusztusától vezeti az újszülött osztály főnővérként. A szakmai munka mellett is fontosnak tartotta a közösség szolgálatát. Szakszervezeti vezetőként fáradhatatlanul képviseli a dolgozók érdekeit. Munkájának egyik legnagyobb eredménye, hogy 1200 ember számára harcolta ki, az országosan is ismert, cafeteria-perben a 300 millió forintos juttatást.