Hallgassuk meg egymást!

A véleménycsere és a közös munka mindig is kiemelt szerepet játszott a Fidesz gondolkodásában. A társadalmi csoportokkal folytatott együttműködést már ellenzékben is kiemelt gyakorlatnak tartottuk, kormányon ez még fontosabbá vált – jelentette ki a Diplomata Magazinnak adott interjújában Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

(A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a képre!)

Nyitrai Zsolt a koronavírus járvány kapcsán kijelentette: most a magyar állampolgárok egészségének védelme a legfontosabb, ezért nemzeti és közéleti összefogásra van szükség. A járvány kezelése mellett is ellátjuk a folyamatban lévő ügyeket, képviseljük és elősegítjük a különböző társadalmi csoportok és a kormány közötti együttműködést. Hozzátette:

Közéleti munkám elejétől vallom – és ez napjainkban talán egyre erősebben igaz az élet különböző területein – az információ pontosan annyit ér, amennyit a forrása.

Mi pedig a hiteles, hosszú távú munka eredményeként első kézből, az érintettektől kapjuk az információkat, kéréseket, és azon dolgozunk, hogy ezek a gyakorlatban is megvalósuljanak. Így gyorsabban és eredményesebben zajlik a különböző társadalmi csoportokkal történő párbeszéd és érdekérvényesítés.

Egy demokráciának mindig szüksége van a megújulásra, amelyet ez a fajta munka is elősegít, mivel a nap mint nap friss és fontos reakciók, véleménycserék eredményeként fontos döntések születhetnek – hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.