Nagyszabású útfelújítások kezdődnek Füzesabony térségében

Több évtizedes adósságot rendez azzal Magyarország Kormánya, hogy meghallgatva a Heves megyei településeken élők szavát, rendkívüli léptékű útfejlesztési programhoz rendelt forrást – közölte Nyitrai Zsolt. Eger és térsége országgyűlési képviselője azt mondta, hogy ezen fejlesztések az itt élők komfortérzete mellett a térség gazdasági adottságait is jelentősen javítják.


Eger Hírek

Közös tájékoztatón számolt be Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője és Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere a térséget érintő útfejlesztésekről.

A miniszterelnöki megbízott emlékeztetett arra, hogy a településvezetőkkel és a térségben élőkkel folytatott egyeztetések állandó témája az úthálózat fejlesztésének, felújításának szükségessége.

„Az egyik legnagyobb nehézség és ezáltal a legfontosabb cél is az utak, járdák állapotának javítása, az úthálózat fejlesztése”- fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban megyei szinten is komoly lépések történtek ezen a téren.

„Több évtizedes ígérgetés után összekötöttük Egert az autópályával és így Budapesttel az M25-öt út révén. Ezáltal az Eger-Budapest távolság jelentős mértékben lerövidült, az út sokkal biztonságosabb lett. Nagyon szeretik ezt az utat a polgárok, én csupa pozitív visszajelzést kapok és bízom abban, hogy ez a térség gazdaságát is tovább élénkíti majd. Hiszen még több vállalkozás jöhet a térségbe, ezáltal is munkát adva az itt élő családoknak”- mondta.

Emellett fejlődnek a településeket összekötő utak és a kerékpárutak is. Nyitrai Zsolt példaként említette, hogy az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően mára a Tisza-tó teljesen körbe kerékpározható. A térség kerékpárút-hálózat fejlesztésének legutóbbi pillére pedig az Eger-Egerszalók közötti bicikliút átadása.

„A Sarud és Tiszanána közötti útszakasz megépülése szintén régen várt fejlesztés és több évtizedes adósság volt”- mondta Nyitrai Zsolt, majd ismertette a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent, és a térség úthálózatának fejlesztésével kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Eszerint Egerfarmos önkormányzata útfejlesztésre 40 millió forintos, Füzesabony önkormányzata szintén útfejlesztésre 900 millió forintos támogatást kap. Mezőszemere önkormányzatának belterületi útfejlesztési támogatására 40 millió forintot, míg Mezőtárkány önkormányzatának közlekedésfejlesztésére, belterületi út- és járdaépítésre 55 millió forintot ad a kormány. Szihalom útfejlesztési támogatására 55 millió forintot biztosít a kormány.

„Ezek a döntések mind abba az irányba mutatnak, hogy a Heves megyei településeken élők szavát meghallgatta a kormány, hiszen az itt élők a térség úthálózatának fejlesztését nevezték meg legfontosabb feladatként”

– közölte a térség országgyűlési képviselője, aki a felsorolást folytatva megemlítette, hogy Dormánd önkormányzata útfejlesztésre 40 millió forintos, míg Besenyőtelek belterületi utak és járdák fejlesztésére 70 millió forintos támogatást kapott.

„Ezek a döntések és azok a források, amelyek most a térségbe érkeznek, jelentős javulást hoznak az itt élők komfortérzetében”

– fogalmazott, majd köszönetet mondott a térség polgármestereinek azért, mert kitartóan és határozottan képviselik az itt élők érdekeit.

Nyitrai Zsolt tájékoztatóját követően Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere a településre érkező 900 millió forintos támogatás felhasználásáról beszélt. Azt mondta, hogy az összegből 49 füzesabonyi út újulhat meg, de olyan tervezési feladatokra is jut majd forrás, mint az északi városrészen egy P+R parkoló kialakítása. A polgármester végezetül köszönetet mondott Nyitrai Zsoltnak, aki a térség országgyűlési képviselőjeként hatékonyan lobbizik az itt élők érdekeiért.