A felelős állattartás mindannyiunk fontos feladata

Az állat és állatvédelem a legtöbb családot érintő kérdés, hiszen szinte minden magyar családnál kutyát, macskát, díszmadarakat, egzotikus állatokat, hüllőket vagy halakat lehet találni. Ez nem csak etikai, erkölcsi kérdés, hanem állategészségügyi, közegészségügyi, közbiztonsági kérdés is, hiszen az állatok jóllétének biztosítása, megfelelő tartásának a biztosítása mindannyiunknak nagyon fontos feladata.


M1

Nagy István agrárminiszter beszélt erről közösségi oldalán közzétett videójában. A témában elindított online kérdőív, az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolásának lehetőségével, egyfajta nemzeti konzultációra ad lehetőséget minden ember számára.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

„Egyfajta társadalmi párbeszédről, társadalmi vitáról van szó ebben a kérdésben is.”

– jegyezte meg Nyitrai Zsolt.

„Ez egy online állatvédelmi párbeszéd, illetve felmérés. 13 kérdésben kérjük a polgárok véleményét. Az allatvedelem.kormany.hu-n tölthető ki egyébként ez a kérdőív és hogy mondjak egy jó hírt, pezseg az egész oldal, mert hogy kevesebb mint két nap leforgása alatt, közel 60 ezren töltötték már ezt ki és mondták el ezzel kapcsolatos véleményüket.

Február 7-én, múlt vasárnap indítottuk el ezt, Nagy István agrárminiszter úrral és Ovádi Péter miniszteri biztossal, aki az állatvédelemért felel és egy hónapig, tehát március 7-ig mindenki elmondhatja a véleményét” – hangsúlyozta.