Indulhat a Zöld Város Projekt!

Elhárult az anyagi akadály a Zöld Város Projekt megvalósítása elől Füzesabonyban. A Magyar Közlöny szerdai legfrissebb számába jelent meg az a kormánydöntés, melynek köszönhetően több mint 800 millió forint plusz forrást biztosít a kormány a modern városközpont kialakítására.


Füzes Hírek

Még 2017-ben nyerte el sikeresen Füzesabony Város Önkormányzata a Zöld Város Projektet, de a kivitelezési árak jelentős emelkedése miatt kevésnek bizonyult az elnyert támogatás, ezért plusz forrásért fordult tavaly Nagy Csaba polgármester a kormányhoz.

A Magyar Közlöny 2021. február 9-ei száma hozta a jó hírt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök aláírta azt a döntést, mely értelmében a Zöld Város projekt Füzesabonyban plusz 800 millió forintos támogatást kap Magyarország Kormányától.

Ezzel az összeggel már kettőmilliárd forint áll rendelkezésre a modern városközpont kivitelezésére.

Azért fontos ez a döntés, mert ilyen módon egy méltó városközpontot kaphat Füzesabony, ennek a neve a Zöld Város projekt. Megújul a főtér, a környező utak, a buszmegálló, a parkolók megszépülnek és közösségi tér is épül majd. Megígértük és meg is fogjuk csinálni!

– húzta alá Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott.

Hozzátette – Gratulálok a füzesabonyiaknak, gratulálok Nagy Csaba polgármesternek és köszönöm szépen a helyben élő polgárok türelmét.

Örömteli hír, hogy megkaptuk ezt a 800 millió forintos támogatást, amely hiányzott a Zöld Város megvalósításához – fejezte ki örömét Nagy Csaba polgármester.

A városvezető felidézte – 2017 nyarán nyerték el a pályázatot, akkor elkezdődtek a tervezési, engedélyezési folyamatok, lezajlott a közbeszerzés és a kivitelező kiválasztása, ekkor szembesültek a problémával, hogy nem áll rendelkezésre a megfelelő összeg.

Kiemelte –

A  kivitelező kiválasztásra került és ez volt az egyetlen akadálya már a munka megkezdésnek, ugyanis nem állt rendelkezésre annyi forrás. A kormányhoz fordultunk, megkaptuk, indulhat a beruházás.

Rengeteg ember munkája kellet a megvalósításhoz – tette hozzá, majd köszönetet mondott mindenkinek, kiváltképp Nyitrai Zsoltnak a város országgyűlési képviselőjének.