70 millió forint támogatást kap az Egri Városi Sportiskola

A Magyarország Kormánya által nyújtott támogatásról szóló határozatot hétfőn, együttműködési szerződés aláírásával szentesítette Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke és Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója.


Eger Hírek

Magyarország Kormánya több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve döntött a magas szintű szakmai munkát végző sportszervezetek támogatási összegéről.

Deutsch Tamás elmondta, hogy a támogatási program az ország mind a 19 megyéjét érinti, van olyan egyesület, amelyben csak egy, de olyan is, amelyben 18 szakosztály működik. Tájékoztatása szerint ezzel folytatódik a vidéki nagy egyesületek két éve elindult támogatási programja, egyben hozzájárulnak az olimpiai és paralimpiai felkészülés megnövekedett költségeihez. A korlátozások miatt jó néhány egyesület nem tud edzéseket tartani a hagyományos helyszíneken, ez is jelentős pluszköltségeket okozott.

Kiemelte: az egyesületek a 2020. március 11. és 2021. június 30. közötti kiadásaikra használhatják fel a rendkívüli támogatást. Ezt fordíthatják például eszközbeszerzésre, munkabérre, sportegészségügyi kiadásokra, versenyeztetésre, edzőtáborokra, valamint létesítménybérlésre, vagyis mindenre, ami a szakmai munkát segíti. Az elnök hozzátette, hogy a támogatási összeg már az egyesület rendelkezésére áll.

“A vírus miatt volt egy hullámvölgy, de ebből megerősödve fog kijönni a magyar sport”

– jelentette ki a SOSZ elnöke.

Az Egri Sportiskola Sportegyesület 70 millió forintos támogatásban részesül, amelyre vonatkozó támogatási szerződést Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke és Kovács Géza, az EVSI igazgatója írta alá. 

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő videóüzenetben gratulált az Egri Városi Sportiskolának. A képviselő felidézte, hogy mintegy 20 évvel ezelőtt önkormányzati képviselőként az Ifjúsági és Sportbizottság elnökeként dolgozott, és megtisztelőnek érzi, hogy részt vehetett az EVSI megalapításában. Ez – mint fogalmazott – jó döntésnek bizonyult, hiszen azóta is kiváló munka folyik az intézményben.

Nyitrai Zsolt köszönetét fejezte ki Kovács Géza igazgatónak és csapatának a kiválóan végzet munkáért, illetve emlékeztetett, hogy Egerben egy sor sportfejlesztés van jelenleg is folyamatban. Példaként említette a Szentmarjay stadiont, a Bárány uszodát, az Nemzeti Úszó és Vízilabda Központot és a Felsőváros edzőközpontját.

Ezek a fejlesztések annak bizonyítékai, hogy az egriek számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására.

– tette hozzá Nyitrai Zsolt.