Hatféle vakcinára lehet időpontot foglalni

Térségi koronavírus információk

A járvány kezdete óta 20 742 Heves megyében tartózkodó fertőzöttet regisztráltak. Jelenleg 442 aktív koronavírusos beteg tartózkodik megyénkben, Egerben 108 fertőzött személy van. Heves megyében a jövő hét szerdáig tartó oltási hét végére 150 ezer lehet azoknak a száma, akik legalább az első vakcinát megkapták. Országosan ötmillió fölé emelkedett a beoltottak száma, közülük hárommilliónál is többen pedig már a második oltásukat is megkapták. A veszély azonban nem múlt el, a vírus különböző mutánsainak kialakulása miatt változatlanul fontos a vakcináció.

Magyarországon, Európában elsőként hat féle vakcinával oltanak. Mindegyik hatásos és biztonságos. Aki regisztrál, az egy-két nappal később már bármilyen vakcinára foglalhat időpontot. A koronavírus-elleni oltásra a www.koronavirus.gov.hu-n lehet regisztrálni, időpontfoglalásra pedig a https://www.eeszt.gov.hu felületen van lehetőség. A https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon lehet leellenőrizni, hogy sikeres volt-e a regisztráció. A jelentkezés során tévesen megadott adatok javítására az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail címen, illetve az ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon van mód.

Egerben a Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet a kijelölt oltópont.

Magyarország Kormánya számára kiemelkedően fontos a magyar emberek szabad mozgásának biztosítása. Az Európai Parlamentben született megállapodás alapján a tagállamok bármilyen oltást elismerhetnek. Magyarországról már korlátozások nélkül lehet beutazni Romániába. A kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően hazánkat a zöld jelzésű országok közé sorolták a román hatóságok.

A koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban meghozott döntések:

 • Nem kötelező a maszkviselés a MÁV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz peronjain. A vonatokon, a héveken és a buszokon, valamint a zárt utasforgalmi helyiségekben a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak kivételével továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.
 • Kinyitottak a szállodák, uszodák, éttermek, mozik és múzeumok. Ezek belső terei kizárólag védettségi igazolvány bemutatásával látogathatók. Elindultak az erdei kisvasutak és látogathatóak a kalandparkok, állatkertek és csillagvizsgálók.
 • A kormány 141 millió forinttal támogatja 67 állatvédő civil szervezet munkáját, mert a koronavírus-járvány komoly próbatétel elé állította az állatvédő szervezeteket és önkénteseket is.
 • Új elemmel bővül a Magyar Falu Program. Több mint 5 millió négyzetméternyi állami tulajdonú ingatlant ajánlanak fel a falusi önkormányzatoknak, hogy azokat közcélra tudják majd használni.

A gazdaság újraindítása érdekében módosult a költségvetés. Eszerint:

 • A gazdaság-újraindítási akciótervben három fő csatornán összesen 6172 milliárd forint, a GDP 12 százaléka áll rendelkezésre.
 • A 3278 milliárd forintnyi nemzeti forrásból a családok támogatására, otthonteremtésre és a nyugdíjakra költ a kormány összesen mintegy 500 milliárd forintnyi összeget.
 • Infrastruktúrafejlesztésre 820 milliárd forint, munkahelyek létrehozására vagy megőrzésére 460 milliárd, egészségügyi béremelésre 300 milliárd, a sport és a kultúra támogatására 120 milliárd forint jut. Az agrárium fejlesztésére 96 milliárd, turizmusra 90 milliárd forint áll rendelkezésre.
 • Uniós forrásból 2515 milliárd forint áll rendelkezésre a gazdaság újraindítására, a családok és munkahelyek védelmére, valamint a koronavírus-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítésére.
 • További 380 milliárd forintot marad idén a családoknál és a vállalkozásoknál adó- és járulékcsökkentések, kedvezmények formájában.
 • Az otthonteremtéssel kapcsolatos áfa- és illetékmentesség 135 milliárd forintot, a kisvállalati adó csökkentése és a kisadózók tételes adójának adómentessége több mint 20 milliárd forintot, valamint a kis- és középvállalkozások megsegítése érdekében bevezetett helyi iparűzésiadó-kedvezmények 84 milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál.
 • Kiemelt szerep jut az egészségügynek: a jövő évi büdzsében mintegy 2884 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügy céljaira, ez a keret 1700 milliárd forinttal nagyobb, mint 2010-ben volt, és mintegy 770 milliárddal több, mint amit idén biztosítottak.
 • A jogszabály a 25 ezer főnél kevesebb lakosú települések számára teljes kompenzációt tartalmaz.

Az Egri Tankerületi központ fenntartásában jelenleg 5 intézmény 6 érintett a járványban. Pozitív COVID teszttel 5 fő rendelkezik, hatósági karanténban pedig 12 fő van.

A Markhot Ferenc Kórházban részlegesen feloldották a látogatási tilalmat. A látogatás feltétele a védettségi igazolvány bemutatása. Egy napon egy beteget egy fő látogathat meg, legfeljebb hatvan percig.

A kartonozó elérhetőségei: Tel: 36/801-742, 36/801-743, 36/801-744

Köszönet illeti a hősiesen helytálló egészségügyi dolgozókat, medikusokat, rezidenseket, a szociális szektorban és a közigazgatásban dolgozókat, a rendőröket, a katonákat, a katasztrófavédőket, a polgárőröket, a pedagógusokat, a polgármestereket és mindazokat, akik önkéntesként vagy felajánlással segítik a védekezést.

Az oltás életet ment! Együtt újra sikerülni fog! Legyőzzük a vírust és újraindítjuk a gazdaságot!