Tervezzük meg közösen az Egert elkerülő utat!

Az M25-ös út után az egriek másik régi álma valósulhat meg a jövőben a települést keleti oldalról elkerülő 2×1 sávos főút tervezésének megkezdésével. Az út nyomvonalának kijelölésébe hamarosan az egri lakosságot is szeretnék bevonni – jelentette be Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő saját közösségi oldalán.

Munkám során mindig fontos szempont, hogy Eger és térségében társadalmi-közgazdasági és forgalmi szempontból is maradandó fejlesztések valósuljanak meg. Az egri elkerülő út a városon áthaladó személy- és teherforgalmat fogja csökkenteni, segíti a helyi úthálózat tehermentesítését, és új alternatívát nyújt a helyi közlekedéshez is, ezáltal jelentős mértékben segíti, hogy egy jobb levegőjű, csendesebb, élhetőbb Egerben élhessünk – fogalmazott Nyitrai Zsolt, hozzátéve:

Szeretnénk bevonni a lakosságot az út nyomvonalának kijelölésébe. Fontos a véleménye! Egy kattintás a www.egrielkerulo.hu oldalra és informálódhat az eddigi hatástanulmányokról illetve elmondhatja, hogy ön szerint melyik nyomvonal a legideálisabb az egri elkerülő úthoz! Megígértük! Megcsináljuk!