Újabb munkahelyeket teremt a maklári Bosch bővítése

Tovább fejleszti maklári üzemét a Bosch Automotive Steering Kft.; az 52,5 milliárd forintba kerülő három beruházásnak köszönhetően 180 új munkahely jön létre, a fejlesztéshez a kormány 12 milliárd forint kormányzati támogatást nyújt – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.


M1

Szijjártó Péter budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: ezek a beruházások felölelik a Bosch teljes működési struktúráját a kutatás-fejlesztéstől a termelésig; az újgenerációs elektromos kormányművek gyártása is Maklárra kerül. Mint mondta, a cég új szolgáltatóközpontot is létrehoz, amely globális feladatokat fog ellátni Makláron. A Bosch az egyik legnagyobb Magyarországon működő vállalat, 15,5 ezer embernek ad munkát az ország több helyszínén.

A külgazdasági és külügyminiszter megemlítette az ország tavalyi beruházási rekordját a 140 százalékos növekedéssel, és ismertette, hogy jelenleg 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik Magyarországon, amelyhez a kormány 474 milliárd forint támogatást biztosít tavalyi döntések alapján. Az 5,5 százalékos idei gazdasági növekedés eléréséhez kellenek a nagy nemzetközi vállalati beruházások, amelyek az exportteljesítmény növeléséhez is hozzájárulnak a munkahelyek megőrzése mellett és a kis-, és középvállalatoknak hosszú távú keresletet jelentenek termékeik, szolgáltatásaik iránt.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő Facebook posztjában úgy fogalmazott:

Maklár és környéke rohamtempóban fejlődik! Ma Szijjártó Péter miniszter úrral bejelentettük, hogy kormányzati támogatással 3 beruházás valósul meg a Bosch Global vállalattal együttműködve Makláron. Ezzel fejlődik a térség és új munkahelyek létesülnek! Ez az idei évben bejelentett öt legnagyobb beruházás egyike. Hajrá, Maklár! Hajrá, Magyarország!

Pajtók Gábor heves megyei kormánymegbízott, választókerületi elnök arról beszélt, hogy a cég életében kiemelt szerepe van a kutatás-fejlesztésnek, és elkötelezettek a fenntarthatóság iránt. A beruházás Heves megye életében új jövőképet vetít előre – jegyezte meg.