Fontos bejelentés az augusztus 20-i ünnepségekről

Az augusztus 20-i ünnepségeket mindenki biztonságos körülmények között tekintheti meg 2021-ben is. Ezzel kapcsolatban Nyitrai Zsolt nyilatkozott.


Magyarország Kormánya

Az idei augusztus 20-a négynapos ünnep lesz, rengeteg programmal. Minden korosztályra gondoltak: augusztus 19-21. között a Veszprém fesztivál a Szabadság térre költözik, 100-nál is több fellépővel, az Erzsébet téren Szabad rét néven az Y és a Z generációnak kínálnak zenét és programokat, a Vigadó téren Operett korzó várja az érdeklődőket, a Vajdahunyad váránál pedig a legkisebbeknek királylány és királyfi képzőt ígérnek.

Kovács Zoltán korábban elmondta, fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az államalapítás ünnepére.

Az államtitkár közölte, hogy a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek. 3 napon keresztül, 17 helyszínen, több száz program lesz. A központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

Most Nyitrai Zsolt tett hasonlóan örömteli bejelentést. Az országgyűlési képviselő egy, a Facebook-oldalára kitett videóban mondta el, hogy idén is teljesen akadálymentesek lesznek az augusztus 20-i ünnepségek, tehát mindenki biztonságosan ünnepelhet.

Magyarország Kormánya egy szövetséget kötött a fogyatékossággal élő honfitársainkat támogató szervezetekkel.

Ezen megállapodás egyik pontja a nemzetközi ünnepeinknek az akadálymentesítése, hogy mindenki méltó módon tudjon ünnepelni, emlékezni. Mindenkit nagy szeretettel várunk augusztus 20-án!

A kommunikációt jelnyelvi tolmácsok, a közlekedést pedig alacsonypadlós autóbuszok segítik majd” – fogalmazott Nyitrai.