Összefogás és helytállás: Újabb állomásához érkezett a Magyarok Kenyere Program

A XI. Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program sarudi állomásán Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy a magyar és a Heves megyei gazdák nem csak a földjeikért, a magyar búzáért és családjukért viselnek felelősséget, hanem a magyar nemzet megmaradásáért is. Az országgyűlési képviselő megerősítette, hogy ebben a munkában szövetségesük a jobboldali, polgári kormány, amely Brüsszelben is kiáll a magyarok érdekeiért.


Eger Hírek

A XI. Magyarok Kenyere- 15 millió búzaszem program alkalmából Nyitrai Zsolt köszönetét fejezte ki azoknak, akik 11 esztendővel ezelőtt megálmodták és elindították a nemzeti összetartozásnak és a jótékonyságnak ezt a nemes formáját, szervezőként vagy adományozóként részt vállaltak benne.

„Összetartozunk, felelősséggel tartozunk egymás iránt segítenünk és támogatnunk kell a másikat. A Magyarok Kenyere Program sikere a magyar gazdák összefogásában és kitartásában rejlik. Tudjuk jól, hogy egész évben milyen komoly munka kell ahhoz, hogy a mindennapi kenyerünk ott lehessen az asztalon. Ehhez nagyon komoly szakmai felkészültség, tudás és tapasztalat kell, amely a magyar gazdák jellemzője”

– mondta.

Az országgyűlési képviselő köszöntőjében beszámolt arról is, hogy mind az őszi búza, mind az őszi árpa aratása termésrekorddal zárult. A csapadékos ősz és hideg tavasz, az aszály és a belvíz ellenére a magyar gazdák helytálltak és ebben a nehéz helyzetben sem feledkeztek meg az összefogásról és a jótékonyságról. A gazdák partnere pedig az a kormány, amelyre az elmúlt 11 évben számíthattak az agráriumból élők, akik hazánkban több, mint félmillióan, míg heves megyében több, mint 22 ezren vannak. Orbán Viktor miniszterelnök mindig meghallotta és megértette a hangjukat, kéréseiket. A kormány országosan és helyben is szövetséget kötött a gazdákkal. A kovásza ennek az összefogásnak pedig a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Jakab István és Győrffy Balázs elnökök, míg Heves megyében Karkus János, Szendrei László és Seszták Attila képviseli határozottan a magyar gazdák érdekeit élükön Nagy István agrárminiszterrel.

„Amikor Brüsszel el akarta venni a magyar gazdák pénzét, azért, hogy azzal a bevándorlást támogathassa, akkor a MAGOSZ, a NAK és a kormány ezt összefogva és a magyar gazdák hathatós segítségével megakadályozta. Megvédtük közösen azt, ami jár a magyar gazdáknak. Amikor májusban felfüggesztették a közös agárpolitika jövőjéről szóló tárgyalásokat, mert az Európai Bizottság semmibe vette a tagállamok, köztük a magyarok javaslatait, akkor tiltakozó petíciót indítottunk. Nem hagyhattuk azt, hogy a földtől teljesen elrugaszkodott brüsszeli elképzelések komoly versenyhátrányt okozzanak a magyar agráriumnak. A közös kiállás sikert hozott, a határozott fellépésre Brüsszel visszakozott”- emlékeztetett.

Nyitrai Zsolt kitért arra is, hogy a jövőre nézve is egymásra vannak utalva a magyar gazdák és a magyarországi jobboldal, hiszen a rendszerváltoztatás óta eltelt és az azt megelőző időszak is egyértelműen azt mutatta: a magyar gazdák nem számíthatnak a baloldalra. Ha rajtuk múlt volna, akkor eladták volna és eladnák most is a magyar földet. Elvennék a gazdák pénzét és nem képviselnék a magyar agrárium érdekeit sem belföldön, sem Brüsszelben.

„A múltban a baloldal és a magyar gazdák kapcsolatát a gazdatüntetések jellemezték. Mondjuk ki: a Heves megyei gazdák csak az Orbán Viktor vezette jobboldal támogatásában bízhatnak. Mi pedig tudjuk, hogy magyar gazdák nélkül nincsen polgári kormányzás.”

Nyitrai Zsolt arra biztatott mindenkit, hogy folytassák együtt a közös munkát 2022. áprilisát követően is.

„Mi számítunk Önökre és Önök is számíthatnak ránk”

– zárta gondolatait.

Az ünnepségen Juhász Attila Simon a Heves Megyei Önkormányzat és a Heves Megyei Közgyűlés nevében köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kitért arra, hogy a pandémia nehéz időszaka alatt az ország gazdaságának minden szektora tanult valamit: hogy ha a csillagok állása nem is a legszerencsésebb, a munkát akkor is el kell végezni.