A látássérültek életére hívja fel a figyelmet a Fehér Bot Napja

Magyarországon több mint 100.000 vak és gyengénlátó honfitársunk él. A Fehér Bot Napja arra hívja fel a figyelmet, hogy segítenünk kell őket céljaik elérésében – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott közösségi oldalán.

Nyitrai Zsolt kifejtette, a magyarországi vakok és gyengénlátók már több mint száz éve rájöttek arra, hogy együtt többre jutnak, mint külön-külön. Ezért alapították meg érdekképviseleti szervezetüket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ)-t.

Dr. Nagy Sándor elnök úrnak és elődeinek köszönjük a kitartó munkát, amivel az érdekeiket védik.

A szervezet és a kormány között folyamatos és sikeres az együttműködés, ennek köszönhetően valósult meg többek között a nemzeti ünnepek akadálymentesítése és a közügyek akadálymentes gyakorlása is.

Az egyesület több mint százéves székházának felújítása, amely Kormányzati támogatással 2022 végéig valósul meg, valamint 2010 óta több mint duplájára nőtt a nagy fogyatékosügyi érdekképviseleti szervezetek állami támogatása.

Mi hiszünk a “Semmit rólunk, nélkülünk!” elvben és a mai nap is látszódott mennyire eredményes a közös munka, a közös gondolkodás, a közös cselekvés ereje

– zárta sorait Nyitrai Zsolt.