Az év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

December végéig folytatódik hazánk klíma- és természetvédelmi online felmérése, meghosszabbították ugyanis a kitöltés határidejét egy hónappal – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, valamint Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az online zöld kérdőív október 2-án indult és eredetileg két hónapra szólt, november végén zárult volna. A konzultációval párhuzamosan egyetemi országjárás is kezdetét vette Steiner Attila államtitkár, illetve a Zöld Követ Egyesület képviseletében Király Nóra elnök közreműködésével. Ebben az Országfásítási Program keretében Nagy István agrárminiszter és államtitkárai is részt vesznek.

Most azért döntöttek a folytatás mellett, mert kedvező volt a fogadtatása az egyetemi látogatásokkal egybekötött előadás sorozatnak, továbbá indokolja ezt a jelenleg is zajló Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, ami Közép-Európa legnagyobb nemzetközi fenntarthatósági konferenciája és kiállítása. A zöld párbeszéd tehát tovább folytatódik, így egészen év végéig megoszthatják gondolataikat a magyar emberek az ország környezetvédelmi kérdéseivel kapcsolatosan.

A felmérést eddig már több mint 70 ezren kitöltötték. A kormány 14. alkalommal fordul az emberekhez, és kéri ki a véleményüket a mindennapjaikat meghatározó kérdésekben. A felmérés kitöltésével számos olyan kérdésről elmondhatják a véleményüket, amelyek alapjaiban meghatározzák a hazai környezetpolitikát. Most közösen dönthetünk arról, hogyan számoljuk fel az illegális hulladéklerakókat, hogyan szorítsuk vissza a műanyag palackok használatát, hogyan népszerűsítsük a megújuló energiát, és milyen szerepet szánjunk a zöldenergiának a hazai közlekedésben.

Az online kérdőív a zold.kormany.hu oldalon tölthető ki, immár december 31-ig.