Elismerő okleveleket adott át az államalapítás napján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő

Az államalapítás ünnepe alkalmából országgyűlési képviselői elismerő oklevelet adott át Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselő, miniszterelnöki főtanácsadó az egri Megyeházán. Elismerést vehetett át szakmai tevékenységéért Balogh Ferenc, Bíró Attila és Zay Ferenc.

Az államalapítás ünnepe alkalmából országgyűlési képviselői elismerő oklevelet adott át Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki főtanácsadó pénteken a Megyeházán. Elismerést vehetett át kiemelkedő szakmai tevékenységéért Balogh Ferenc a Főegyházmegyei könyvtár igazgatója, Bíró Attila, vízilabdázó, edző, 2015-től a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és Zay Ferenc a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságának a napokban nyugdíjba vonult igazgatója.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki főtanácsadó az átadón kiemelte, az oklevelekkel azoknak a munkáját ismeri el, akikre méltán lehetünk büszkék és komoly szakmai életúttal példaképként állnak Heves megye és az ország előtt.

A veszélyek korát éljük háború van a szomszédságunkban, betegségek, járványok járnak körbe a Földön. Aszály van, háborús infláció, ilyen körülmények között nekünk erősíteni kell a pozíciónkat a Kárpát-medencében. Meg kell védeni a határainkat az illegális migrációtól és meg kell őrizni a kulturális értékeinket, keresztény alapjainkat. Különösen aktuális ez augusztus 20-án. Ezért is tartom fontosnak, hogy jeles nemzeti ünnepeinken díjazzunk olyan egri és térségbeli személyeket akik sokat tettek az itt élőkért, akik szakmailag, illetve életútjukkal jó példát mutatnak

-fogalmazott Nyitrai Zsolt.

Balogh Ferenc a Főegyházmegyei könyvtár igazgatója országgyűlési képviselői elismerő oklevelet vehetett át kiemelkedő szakmai tevékenységéért, valamint az Egerszalóki Ifjúsági találkozón végzett munkájáért.

Balogh Ferenc Egerben született, itt szerzett hittanári és informatikus könyvtáros főiskolai, Szegeden pedig könyvtári informatikus egyetemi oklevelet. Közben a könyvtári vezetői és a könyvtári szakértői végzettséget is megszerezte. Jelenleg az egri Líceumban, a Főegyházmegyei Könyvtárban dolgozik igazgatóként.

A könyv, a könyvtár elevenen beépül a köztudatba, nem csupán arctalan, száraz dokumentum-lelőhely – ezt is példázza Balogh Ferenc hitvallása, hogy tevékenysége munka és szolgálat is egyben, hiszen a múlt értékeinek, szellemi hagyatékainknak megőrzése, megbecsülése és átörökítése komoly felelősség. A szakmai tevékenység mellett rendkívül sokoldalú alkotó és közéleti tevékenységet folytat, publikációi jelentős ismeretanyagot és lelki-szellemi táplálékot szolgáltatnak olvasói számára -hangzott el a méltatásban.

Elismerő oklevelet vehetett át Bíró Attila, vízilabdázó, edző. 2015-től a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Eredeti végzettsége szerint szőlész-borász, 2015-től a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Játékos pályafutását Egerben kezdte. 1987-től a Ferencváros játékosa lett. Légiósként szerepelt Olasz-, Török- és Görögországban. Edzőként 2003-tól a Ferencvárosnál Csapó Gábor segítője volt, majd 2004-től a vezetőedző lett. 2009-től 2010-ig a magyar férfi vízilabda-válogatott másodedzője volt. 2012-ben az új-zélandi női vízilabda-válogatott kapitányának nevezték ki. 2015-től a magyar női vízilabda-válogatott trénere lett. A 2022-es vizes világbajnokságon a válogatott bejutott a torna döntőjébe, ahol ezüstérmes lett. A vb-ezüst után most arra készül, hogy a párizsi olimpián letaszítsa a verhetetlen amerikai együttest a sportág trónjáról.

A megyeházán országgyűlési képviselői elismerő oklevelet vehetett át Zay Ferenc a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságának a napokban nyugdíjba vonult igazgatója.

ay Ferenc 40 évet töltött a pénzügyi igazgatásban, amiből 18 év önkormányzati, 22 év állami szektorban telt. 2000 – től lett a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóság igazgatója, ahonnan idén augusztus 13-án vonult nyugdíjba. Büszkeséggel tölti el, hogy a rendszerváltozás után az egri önkormányzat pénzügyi vezetőjeként részese volt az új pénzügyi rendszer kidolgozásának. Kincstárigazgatóként egységes megyei pénzügyi központot hozott létre Egerben.

Állampapír-értékesítésben pedig Eger országos dobogós helyezéseket tudhatott magáénak. A Heves Megyei Kincstár országos viszonylatban is elismerést vívott ki magas szintű munkájával. Mindig is azt vallotta, hogy a vezetés cselekvést jelent és nem pozíciót. Ez a vezérelv pedig végigkísérte pályája során.