Hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíjat

Jó hírrel indul az év a szépkorúaknak: hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíjat – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalán szombaton megjelent videóban.

A politikus hangsúlyozta, az Orbán Viktor vezette polgári kormány kiáll az idősek érdekeiért: eddig öt alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszakapták a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is.

Hozzátette, hogy ebben az évben is folytatódik a Nők 40-program és változatlan marad a nyugdíjkorhatár is.

„A nyugdíjasok ebben az évben is számíthatnak Magyarország kormányára”

– fogalmazott Nyitrai Zsolt.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja a videóban azt mondta, hogy a tervezett 5,2 százalékos nyugdíjemelés helyett annak többszörösét, tizenöt százalékot kapnak majd januártól nyugdíjemelésként az érintettek.

Az emelés az öregségi nyugdíjak mellett a hozzátartozói nyugdíjakra is jár – tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy akinek van öregségi nyugdíja és mellette például özvegyi nyugdíjban is részesül, akkor mindkét ellátásra megkapja a 15 százalékos emelést – fejtette ki Hulák Zsuzsa.

Fontosnak tartotta felhívnia figyelmet arra, hogy a közeljövőben érkező 13. havi nyugdíj szintén a megemelt összegben jár. A nyugdíjasok számára megnyugtató hír, hogy a kormány ebben a helyzetben is gondol rájuk – fogalmazott az Idősek Tanácsának tagja.