Hazánkban csaknem 30 ezerre tehető a bélyeggyűjtők száma

Magyarország Kormánya szerint a bélyeggyűjtők és az őket tömörítő szervezetek komoly szerepet játszanak nemzeti történelmünk, kultúránk megőrzésében, ezért kiemelt figyelmet fordít rájuk is kultúrpolitikája keretében – nyilatkozta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója miután a MABÉOSZ helyzetéről, jövőjéről tárgyalt a szervezet vezetőivel.

A miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy eddig a legjelentősebb közösen elért eredmény a területen, hogy 51 év után sikerült megvalósítani a tavalyi évben 44 ország részvételével megrendezett, „HUNFILEX 2022” elnevezésű bélyeg-világkiállítást Magyarország Kormányának kiemelt támogatásával.

Az egyeztetésen részt vett Polgár László, a szövetség elnöke, Tisoczki Hajnalka ügyvezető igazgató és Erőss Tamás a felügyelő bizottság elnöke is. A szervezet elnöke elmondta, hogy több olyan pont van, amelyekben a jövőben is együtt kívánnak működni a Miniszterelnöki Kabinetirodával. Ezek közül kiemelten fontos a MABÉOSZ számára, hogy legyenek, akik tovább viszik a bélyegek gyűjtése iránti szenvedélyt. Mindenképpen szükséges, hogy bemutathassák minél több platformon a fiatalok számára ennek szépségét és vonzóvá tegyék számukra ezt a szabadidős, értékőrző tevékenységet, ezzel is elősegítve a szervezet taglétszámának gyarapodását.

A tárgyaló felek közös rendezvényekkel is segítik a célok elérést, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának évében a költővel kapcsolatos tematikájú bélyegek kiállítását tervezik bemutatni.

Közös törekvés továbbá, hogy a Magyar Postával régóta fennálló jó és eredményes kapcsolatot még tovább erősítsék.

A MABÉOSZ delegációja és a miniszterelnöki biztos megállapodott abban, hogy a korábban kialakított partneri kapcsolatot ápolni és lehetőség szerint még tovább fejleszteni kell, ezért a közeli jövőben együttműködési megállapodást kötnek, amelyben rögzítik a közös célokat.