Gödöllőn gyűlt össze a magyar horgászsport elitje

Szerdán tartották meg a horgászversenyzők ünnepét a Gödöllői Királyi Kastélyban.

minden eddiginél sikeresebb, eredményesebb év volt. Dr. Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese megnyitójában összegezte, hogy az 50 világbajnok és 91 magyar bajnok méltón reprezentálja a világelitbe tartozó magyar horgászsportot. E sikerekhez a versenyzők és horgászvezetők mellett horgászszervezetek, intézmények és támogatók is hozzájárultak. Dr. Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke, Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója és Nagy Attila, az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket.

Az Országos Versenyhorgász Bizottság tagjai öt évre szóló megbízást vehettek át és ugyancsak fél évtizedes megbízást kaptak az egyes szakágak vezetői és a pályázat útján kiválasztott szövetségi kapitányok is. A Magyar Csapat (Team Hungary) sporttámogatói rendszer keretei között az Agrárminisztérium, a sportért felelős Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Versenysport Szövetség mellett már 36 különböző cég vesz részt a támogatásban, amit ezúton is megköszönt a Szövetség – írták a Mohosz oldalán.

A gálán az év horgászsportolója címeket is átadták

A 2022-es versenyévad utánpótláskorú versenyzői közül Nagy Hunor, a hölgyek közül Walter-Barna Diána, míg a felnőtt férfiak kategóriájában Bakó Péter vehette át az elismerést.

Életműdíjjal ismerték el a castingsportban és az úszóválogatottban is jeleskedő, 82 esztendős Slemmer Ferenc több évtizedes sportolói életútját. A sportgáláról részletesen a Magyar Horgász májusi számában olvashatnak, a fényképes galériát a Mohosz Facebook-oldalán tekinthetik meg.