Országos Polgárőr Nap

A kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket, hamarosan együttműködési megállapodást írunk alá az Országos Polgárőr Szövetséggel.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, ha nincs a rend fenntartva a rendőrök vagy a velük együttműködő polgárok által, akkor az emberek a szabadságukat nem tudják megélni. 

Ha rend van, akkor az erős és a gyenge egyenlő jogokkal rendelkezik, mert az állam, a rendőrség megóvja a gyengét az erősebb önkényeskedésétől, ezért a rend az alaptétele a szabadságnak

– hangoztatta.
    Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, az elmúlt évtizedben harmadára csökkent a bűncselekmények száma és Magyarország a 13. legbiztonságosabb ország a világon.
    2010 óta több mint két és félszeresére növekedett az az összeg, amit közbiztonságra, az emberek mindennapi biztonságának megvédésére fordíthat a kormány, és pénteken úgy fogadta el az Országgyűlés a jövő évi költségvetést, hogy a biztonságra, a magyar emberek védelmére jövőre 168 milliárd forinttal több áll rendelkezésre, mint az idén – emlékeztetett az államtitkár.
    Rétvári Bence köszönetet mondott a polgárőrök munkájáért, akik az elmúlt évben összesen tízmillió járőrórát, a rendőrökkel és a határvadászokkal közösen pedig 393 ezer járőrözési órát teljesítettek.
    A polgárőrök számára a másik ember biztonsága a fontos. A saját szabadidejük részét mások biztonságára szánják, mindig ott vannak, és mindig lehet rájuk számítani – méltatta a polgárőrök munkáját beszédét zárva az államtitkár.

 Nyitrai Zsolt az országos polgárőrnap alkalmából jelezte, a lakiteleki országos találkozón a munkájukat önkéntesen végző több mint 65 ezer polgárőrt köszöntötték, akik szabadidejükben a közbiztonság fenntartásán és országunk határvédelmén is dolgoznak.

Magyarország kormánya erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket. Ők számíthatnak Magyarország kormányára. Köszönjük önkéntes és áldozatos munkájukat

 – mondta.