Az idősek biztonsága a kormány kiemelt célja

A Magyarország Kormányának támogatásával indított Gondosóra program olyan egyedülálló jóléti szolgáltatást biztosít ingyenesen és alanyi jogon a 65 év feletti időseknek, amelyben szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat a szolgáltatáshoz tartozó jelzőeszközön keresztül a diszpécserszolgálatnak.

A kormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy gondoskodjon az idősekről, ezért a szomszédságban folyó háború és a háborús infláció közepette is biztosítja és megőrzi a nyugdíjak értékét, az inflációkövető nyugdíjemelést, valamint a baloldal által korábban elvett, de az Orbán-kormány által már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását.

Ebbe a sorba illeszkedik a Gondosóra program is, amely 106,453 milliárd forintból valósul meg a Széchenyi Terv Plusz programban, és a nap 24 órájában segítséget és biztonságot nyújt az időseknek és hozzátartozóiknak.
A Gondosóra program megvalósításáért 2023. július 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel, annak szakmai felügyeletét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos látja el. A program szakmai megvalósítását a Kormányzati Szoftverlicenc-gazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság (KSZG Kft.) végzi, amelynek ügyvezető igazgatói feladatait Juhász Roland korábbi állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár látja el.