A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei és szövetségesei

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei és szövetségesei; komoly faladatuk van a közbiztonság fenntartásában és az államhatár védelmében – mondta a miniszterelnök főtanácsadója pénteken a Facebook-oldalán megjelent videóban.

Nyitrai Zsolt közölte, hogy a kormány anyagilag és erkölcsileg is megbecsüli a polgárőröket: köztestületté nyilvánították az Országos Polgárőr Szövetséget és 2010-hez képest a duplájára nőtt a szervezet költségvetési támogatása.

A nehéz gazdasági helyzetben, a háborús infláció letörése után is a stabilitásra törekszünk

– hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

A főtanácsadó megemlítette, hogy az idei támogatásoknak köszönhetően gyarapodott a polgárőrök járműparkja: több mint 2100 személygépkocsi és új elektromos robogó segíti őket az eredményes szolgálatban.

A politikus megköszönte a több mint 66 ezer polgárőr önkéntes munkáját, majd úgy folytatta, hogy a polgárőrök jövőre is számíthatnak a kormányra.
A videóban Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt mondta, hogy sikeres évet zártak- Idén három kiemelt feladatuk volt: a közterületek rendjének fenntartása és a közterületi járőrszolgálat, a határvédelem, határszolgálat, valamint az idős és beteg emberek segítése – közölte.

Úgy fogalmazott, hogy új feladat volt az állatvédelem és a felelős állattartásban való közreműködés. Mint mondta: idén 35 új polgárőregyesület alakult és 2000 új polgárőr kezdte meg a szolgálatot.