Sárospatakon értékelték a nemzeti konzultációt

Vannak olyan kérdések, amelyben semmiképpen sem engedünk a brüsszeli nyomással szemben, hangzott el a rendezvényen.

Vannak olyan kérdések, amelyben semmiképpen sem engedünk a brüsszeli nyomással szemben: megtartjuk a rezsivédelmet, ami egy-egy háztartásnak havi 180 ezer forint megtakarítást jelent, nem alakítunk ki migránsgettókat, valamint nem engedjük be az LMBTQ propagandát az óvodáinkba és iskoláinkba – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hétfői sárospataki fórumán. – Ezen kívül nem küldünk pénzt és fegyvert a szomszédunkban folyó háború táplálására, és nem fogadjuk be mértéktelenül a génmódosított ukrán gabonát – folytatta.

Ennek képviseletére – mint mondta – erős felhatalmazást kapott Orbán Viktor miniszterelnök például a február elsején kezdődő európai uniós csúcsra a nemzeti konzultáció révén, amelyet több mint másfél millióan töltöttek ki. Hozzáfűzte: az Európai Unió egy remek szervezet, aminek Magyarország elkötelezett tagja, de Brüsszelben változásra van szükség. Erről is véleményt mondhatnak majd az emberek az idén megtartandó európai parlamenti választáson, amelynek az a tétje, hogy hazánknak továbbra is megfelelő képviselete lesz-e a nemzetközi porondon – közölte Nyitrai Zsolt.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a fórumot eredetileg decemberre hirdették meg, de a mostoha időjárás miatt el kellett halasztani. Akkor még a nemzeti konzultáción való részvételre buzdították volna az embereket, de mivel az lezárult, a mostani fórum már arra ad lehetőséget, hogy értékeljék az eredményeket. A honatya kifejtette: Európában egyedülálló, hogy a kormány sorsfordító kérdésekben megkérdezi az emberek véleményét és az is egy nagyszerű dolog, hogy ebben a zempléni és abaúji emberek akarata is benne van.