A baloldal elvette, mi visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat

Hétfőtől 2,5 millió idős honfitársunk kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat a februári ellátással együtt.

Szövetségben a nyugdíjsokkal!

– írta Nyitrai Zsolt a közel kétperces videója mellé a Facebook-oldalán. A miniszterelnök főtanácsadója több dollogra is felhívta a figyelmet.

„A nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország, a magyar emberek, családok. Éppen ezért mindig kiállunk az érdekeikért, és megvédjük a juttatásaikat. Egyebek között visszaadtuk nekik a korábban a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, ráadásul megemelt formában. Eddig öt alkalommal fizettünk számukra nyugdíjprémiumot, amelyre 2010 előtt sosem volt példa” – mondta Nyitrai Zsolt.

„Hétfőtől két és félmillió idős honfitársunk kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat a februári ellátással együtt. Így a nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt. A költségvetés a jelenlegi nehéz és veszélyes időkben is biztosítja az ehhez szükséges több mint 1000 milliárd forintot”

– fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter. Hozzátette: „A kormány teljesíti a 2010-ben tett ígéretét, megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét. A tavalyi 18,5 százalékos emelést már januárban egy újabb 6%-os emelés követte. 2010 óta a nyugdíjak összege több mint kétszeresére nőtt, vásárlóereje pedig 20%-kal emelkedett. A nyugdíjasok a jövőben is számíthatnak a nemzeti kormányra.”

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: „Az anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett fontos a gondoskodás és a biztonság is. Ezért indítottuk el a Gondosóra-programot, amely biztonságot ad az idősnek és megnyugvást a hozzátartozóknak. Többek között ezekről is olvashatnak a JóKOr magazinban, az ország legnagyobb példányszámú lapjában.