A MOHOSZ is együttműködik a Gondosóra programmal

A Gondosóra program népszerűsítése, az idősek életminőségének javítása és a róluk való gondoskodás érdekében együttműködési megállapodást kötött a program megvalósításáért felelős Kormányzati Szolgáltató Központ (KSZK) NKft. és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ), Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos kezdeményezésére.

Magyarország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása és az ország legnagyobb civil szervezete közti együttműködés új fejezetet nyithat a biztonság és a gondoskodás terén.
A megállapodás értelmében a MOHOSZ népszerűsíti a Gondosóra programot a 65 év feletti horgászok számára és segíti regisztrációjukat.
A tájékoztatás szerint Gondosórára eddig 600 ezren regisztráltak, a jelzőeszköz sok esetben nyújtott már segítséget és mentett életet, így a gyakran órákig egyedül pecázó idősebb horgászoknak is növeli a biztonságát.
A miniszterelnöki főtanácsadó kezdeményezésére, a Gondosóra program és a MOHOSZ közt létrejött megállapodás a két szervezet kölcsönös kommunikációs együttműködését tűzte ki célul az idősek biztonságát szolgáló Gondosóra program népszerűsítése és a széleskörű társadalmi tájékoztatás érdekében.
A megállapodást a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, valamint Juhász Roland, a KSZK ügyvezetője és Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke írták alá.
A Magyarország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása és az ország legnagyobb civil szervezete – amely több mint 800 ezer horgászt számlál – közti megállapodás erős és előremutató szövetséget jelent az idősek biztonsága, életminőségük javítása és a róluk való gondoskodás érdekében – hangsúlyozták.
A kormány által indított ingyenes Gondosóra program célja, hogy a 65 év felettiek egy egyszerű jelzőeszközön keresztül egy gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket egy éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálat felé.
Az Európában egyedülálló és havidíjmentes programra már több mint 600 ezren regisztráltak. A Gondosóra amellett, hogy cseppálló, elesésérzékelővel és GPS-alapú helymeghatározóval van ellátva, így olyan esetben is életet mentett már, amikor a felhasználó horgászás közben a folyóba esett: az idős horgász a csuklóján hordott jelzőeszköz megnyomásával tudott segítséget kérni, és ennek köszönhetően találta meg a kiérkező katasztrófavédelem – ismertették.
A Gondosóra programra regisztrálni a www.gondosora.hu weboldalon található űrlap kitöltésével vagy telefonon a regisztrációs ügyfélszolgálaton keresztül a 06-1-445-0080-as telefonszámon lehet.
A regisztrációhoz csupán a személyazonosító és lakcímigazolványban szereplő adatokra van szükség, a kontaktszemély megadásának lehetőségével – áll a közleményben.