Csizmadia Péter támogatására buzdít a miniszterelnök főtanácsadója

Orbán Viktor főtanácsadója, Nyitrai Zsolt hétfőn Pécsre látogatott, ahol újságíróknak nyilatkozott a június 9-i választások tétjéről, majd nyugdíjas egyesületekkel találkozott, és a pécsiektől Csizmadia Péter, valamint a Fidesz-KDNP lista támogatását kérte.

Sosem volt még ennyire nagy az európai parlamenti választások tétje, hiszen arról kell döntenünk, hogy június 9-e után háborús környezetben vagy békében éljük az életünket – kezdte a főtanácsadó.

Nem hibázhatunk, nem küldhetünk Brüsszelbe olyan képviselőket, akik háborúpártiak, márpedig a baloldal összes jelöltje háborúpárti – szögezte le a kormánypárti politikus jelezve, hogy az elmúlt időszakban felerősödtek a háborúpárti hangok, a háborús készülődés az Európai Unióban. Nyitrai Zsolt ezek közé sorolta például az európai polgárok kötelező sorkatonai szolgálatát.

Nagy a tét tehát, ezért a kormánypértok minden idők legerősebb EP-választási kampányát indították el. Több mint 1200 helyen állítottak standokat, több száz fórumot tartanak országszerte és több mint 50 ezer önkéntes segíti a munkájukat – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt, aki még a magyar gazdák, a fogyatékkal élők és a nyugdíjasok ügyének európai képviseletének fontosságát is kiemelte.

A miniszterelnök főtanácsadója úgy fogalmazott: nagyon örül annak, hogy Csizmadia Péter személyében olyan polgármesterjelöltje van nemzeti oldalnak Pécsen, aki 2030-ig terjedő időszakra egy 30 pontos programot állított össze, amelyben szerepelnek a helyi nyugdíjasoknak adható új kedvezmények. Mindenkitől azt kérem, hogy június 9-én szavazzanak a Fidesz-KDNP-listára és pécsi polgármesternek pedig támogassák Csizmadia Pétert – zárta szavait Nyitrai Zsolt.

Csizmadia Péter, a pécsi polgári szövetség pécsi polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy talán még soha nem volt ilyen nagy a tétje egy önkormányzati választásnak, mint a mostaninak, ugyanis Pécs a baloldal öt éve alatt gazdátlan várossá vált, amely szenved a kilátástalanságtól. A jelenlegi vezetésnek semmilyen elképzelése sincs arról miként kéne megállítani a város leszakadását és az elvándorlást.

Mint hozzátette, hónapokon keresztül állították össze azt a szakmai anyagot a pécsiek megkérdezésével együtt, amely garancia lesz arra, hogy Pécset egy fejlődő és biztonságos pályára állítsa. A program elemei a pécsi családokra, a helyi vállalkozókra, a munkahelyteremtésre és a pécsi idősekre koncentrál, akik kitartottak Pécs mellett a legnehezebb időkben is.

Csizmadia Péter közölte: az idősek számára egészségügyi fejlesztés programot dolgoztak ki, városi szabadidős sportprogramot kíván indítani, amelyre az időseket is várják. Továbbá – sorolta – önkormányzati nyugdíjas kedvezménykártyát terveznek bevezetni, új és színvonalas nyugdíjas otthonokat és házakat fognak létesíteni, a meglévőket pedig fejleszteni fogják.

Ehhez kérem minden pécsi támogatását, szavazzanak a változásra, támogassanak bennünket – zárta szavait a Fidesz, a KDNP és az ÖPE pécsi polgármesterjelöltje.