Magyar uniós elnökség akadálytalanul

Az idei év második felében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek keretében nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők az akadálymentesítésre. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és a Miniszterelnöki Kabinetiroda képviseletében Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vette végig az ezzel kapcsolatos feladatokat


A megbeszélésen elhangzott, hogy a 2024-es magyar uniós elnökség alatt a fogyatékossággal élőket érintő ügyeknek kiemelt jelentőségük van: közös cél, hogy elősegítsék az egyenlő lehetőségeket, különös tekintettel a fogyatékossággal élő emberekre. A cél, hogy a magyar elnökség ideje alatt minden elnökségi rendezvény fizikailag és infokommunikációsan is akadálymentes legyen, lehetővé téve a legszélesebb körű részvételt és az egyenlő hozzáférést.

A szakmai egyeztetésen a miniszterelnöki biztost kérték fel a magyar elnökség által szervezett programok fizikai és infokommunikációs akadálymentesítésének társadalmi koordinációjára. 
    

A közös munkában fontosnak tartják a partnerségek kialakítását és a fogyatékossággal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek aktív bevonását is.