A választások tétje a fejlődés folytatása

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP, Heves megye 1. számú választókerületében induló polgármester- és megyei képviselőjelöltjei. Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke úgy fogalmazott: kiváló jelölteket indít a Fidesz-KDNP, többségük már bizonyított a közéletben és a  közigazgatásban.


(TV Eger)

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: jelöltjeik munkája során “döntő fontosságú” a helyben élő polgárok véleménye, akikkel eredményes párbeszédet folytattak az elmúlt években. Ezt bizonyítja, hogy már mindannyian összegyűjtötték a szükséges támogató aláírásokat – tette hozzá.

A párt megyei elnöke kiemelte: az elmúlt négy évben egyértelműen fejlődési pályára léptek Heves megye települései, és a választások tétje most az, hogy folytatódhat-e a fejlődés a következő ciklusban is.

Nyitrai Zsolt  “történelmi léptékűnek” nevezte, hogy a kormány rendezte az önkormányzatok adósságát, amely Heves megye esetében mintegy 14 milliárd forint összegű adósságkiváltást jelentett. Eger mozgásterét is jelentősen növelte – tette hozzá a honatya -, hogy 8 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg az önkormányzat, és két milliárd forint összegű szabadon felhasználható támogatást kapott a kormánytól.

A polgármesterjelöltek legfőbb céljaként a gazdaság élénkítését, újabb munkahelyek megteremtését, nagyobb összegű pályázati források megszerzését és a közbiztonság megerősítését nevezte meg Nyitrai Zsolt.

A Fidesz-KDNP Szabó Róbertet jelöli újra a Heves Megyei Közgyűlés élére – ő vezeti a megyei listát -, aki arról számolt be, hogy a párt jelöltjei elsőként adták le a megyében a listaállításhoz szükséges ajánlásokat, néhány nap alatt több mint a dupláját az előírt mennyiségnek. Kiemelte: elkészítették Heves megye településfejlesztési programját, amely alapján, még több helyi vállalkozást tudnak majd bevonni a fejlesztésekbe, így még igazságosabban tudják felhasználni a mintegy 45 milliárd forint összegű pályázati forrást.

A Fidesz-KDNP polgármester- és megyei képviselőjelöltjei Heves megye 1. számú választókerületében a következők:

Habis László, Eger polgármesterjelöltje (jelenleg Eger Megyei Jogú Város polgármestere)
Szabó Róbert, megyei közgyűlés elnökjelöltje (jelenleg a Heves Megyei Közgyűlés elnöke)
ifj. Herman István, megyei képviselőjelölt, (jelenleg a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke)
Hegedűsné Majnár Márta, Noszvaj polgármesterjelöltje
Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármesterjelöltje (jelenleg polgármester)
Nagy Csaba, Füzesabony független polgármester jelöltje a Fidesz-KDNP támogatásával
Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármesterjelöltje és megyei képviselőjelölt (jelenleg polgármester)
Verebélyi György, Egerszólát polgármesterjelöltje (jelenleg polgármester)
Vámosi László, Andornaktálya polgármesterjelöltje (jelenleg polgármester)
Sári László, Kerecsend polgármesterjelöltje (jelenleg polgármester)
Tóth József, Tiszanána polgármesterjelöltje és megyei képviselőjelölt  (jelenleg polgármester)
Varga Tibor, Egerbakta polgármesterjelölt (jelenleg polgármester)
Balizs Károly, Ostoros polgármesterjelöltje
Bóta József, Szihalom polgármesterjelöltje (jelenleg polgármester)
Tőgyi Gábor, Egerszalók független polgármesterjelöltje, a Fidesz-KDNP támogatásával polgármesterjelölt (jelenlegi polgármester)
Fodor Péter, Novaj független polgármesterjelöltje, a Fidesz-KDNP támogatásával polgármesterjelölt (jelenlegi polgármester)
Gönczi Mihály, Átány  polgármesterjelöltje (jelenleg polgármester)