Hende Csaba: Egerben is győzelemre fel!

Egerbe látogatott – Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő meghívására – Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki az Egri Polgárok Házában tartott lakossági fórumon arról szólt: a hevesi megyeszékhelynek folytatnia kell a fejlődést.

(TV Eger)


Jól tudjuk: 2014 a választások éve, az április országgyűlési és a májusi Európa Parlamenti választásokat sikerrel abszolváltuk, de tét talán most, októberben a legnagyobb – fogalmazott az esemény kezdetén Nyitrai Zsolt. A honatya kiemelte: Eger következő öt évéről kell dönteni október 12-én, de ez az öt év meghatározza majd az elkövetkező huszonötöt.

Habis László Eger polgármestere beszédében kiemelte: az egrieknek van mire büszkének lenniük. – A megyeszékhely idei költségvetésének több mint 40 százaléka felhalmozási kiadás, amely példátlan a maga nemében, városszerte mindenhol tudunk fejlesztésekről beszámolni a Kőlyuktetői pincesortól a Szarvaskői útig. Komoly eredményeket értünk el, de számos terület van még, amely kormányzati együttműködéssel sikerrel vihető.

A folytatásban Nyitrai Zsolt Hende Csabával kapcsolatban emlékeztetett: ő volt az, aki 2002-ben az Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára megalakult polgári körök működését koordinálta. Hozzátette: Hende Csaba az elmúlt négy évben miniszterként visszaállított a magyar honvédség szakmai tekintélyét.

– Füzesabonyból jövök, s elmondhatom: Füzesabonyban győzni fogunk! – kezdte beszédét Hende Csaba. Kiemelte: Egerben meg kell őrizni a folytonosságot, tovább kell vinni a fejlődést.

A honvédelmi miniszter emlékeztetett: az állam átvállalta az egri önkormányzat 8 milliárd forintos adósságát, megteremtve a lehetőséget arra, hogy valóban fejlődő pályára állhasson a város. Hozzátette, hogy még nagyobb legyen a lendület, a kormányzat előbb egy, majd 1,1 milliárd forinttal támogatta Egert, míg a belváros rehabilitációját és a vár rekonstrukcióját összesen 1,2 milliárd forinttal.

– A kormány az emberek pártján áll, s minden körülmények között támogatja Egert – húzta alá, majd hangsúlyozta: az ország csak akkor mehet előre, ha Eger is fejlődik.
Hende Csaba beszédében kitért arra, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően az utóbbi időben hazánk polgárai Európai legkizsigereltebb népéből a legalacsonyabb tarifákat fizetőkévé váltak, s hogy 1992 óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, mint ma.

– Addig azonban, amíg csak egy ember is akad, aki hajlandó és képes dolgozni, csak valamilyen okból nem talál munkát, nem dőlhetünk hátra, tovább kell haladnunk a megkezdett úton. Győzelemre fel!