A közszolgáltatásokon is múlik az egriek közérzete

A városi közszolgáltatások minősége nagyban befolyásolja az egri állampolgárok közérzetét, ezért a jelenlévő vezetők munkája közéleti szempontból is igen fontos – jelentette ki az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének (EKVI) munkaértekezletén Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

A közszolgáltatásokon is múlik az egriek közérzete

Az EKVI igazgatójának, Bodnár Gábornak a köszöntője után Nyitrai Zsolt méltatta az intézmény tevékenységét, s megkérte az intézmények vezetőit, tolmácsolják elismerését az összes dolgozónak.

Munkájuk – folytatta az országgyűlés képviselő – kiemelt jelentőséggel bír, hiszen segítik a polgárok mindennapi életét, és sokszor nehéz körülmények között dolgozva igyekeznek azon, hogy a magas színvonalú közszolgáltatások biztosításával hozzájáruljanak az egriek jó közérzetéhez.

Mint hangsúlyozta, nincsenek egyedül, hiszen a városért felelős vezetőkkel együtt közös a céljuk abban, hogy elégedett állampolgárokkal, ügyfelekkel találkozhassanak Egerben a mindennapok során. A döntések meghozatalakor pedig arra is gondolniuk kell, hogy bár az intézmények vezetői nem politikusok, munkájuknak közéleti következményei vannak. Szerencsére az EKVI vezetőinek vannak közéleti tapasztalatai is, ami hasznosítani tudnak mostani munkájuk során is – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Arra kérem Önöket, hogy amennyiben egy országgyűlési, vagy önkormányzati döntés nem könnyebbé, hanem éppen bonyolultabbá tenné a munkájukat, jelezzék azt a város vezetéséért felelős közéleti szereplőknek, Habis László polgármesternek, vagy nekem, mint Eger képviselőjének. Mert sok esetben lehet változtatni, módosítani a szabályokon, mint ahogy erre már több példa is volt az elmúlt időszakban. Szükség van ugyanakkor arra is, hogy ne gördítsenek bürokratikus akadályokat az állampolgárok elé, hiszen mindannyiunk közös érdeke az ésszerűség, az egyszerűsítés, valamint az együttműködés megteremtése – fejtette ki a honatya.

Nyitrai Zsolt szólt arról, hogy a találkozóra készülve felírt néhány kulcsszót, amelyek alapvetőek a közös munka során. Ezek egyike a városi polgár, hiszen mindent érte teszünk, de az áldozatvállalás is ezen szavak közé tartozik, hiszen Önök és kollégáik sokszor nehéz körülmények között – este, hétvégén is – dolgoznak, és nem is annyi bérért, mint amennyit megérdemelnének. Fontos a kreativitás, ugyanis a vezetőknek az említett nehéz körülmények között erre a képességre is szükségük van ahhoz, hogy a mindennapokat sikeresen túl tudjuk élni. A következő a felelősség, amit mindannyian viselnünk kell, valamint a közéleti gondolkodás, amelynek szerepéről már szó esett. A minőség, hiszen mindenkinek úgy kell tevékenykednie, színvonalas szolgáltatásokat tudjunk letenni a polgár asztalára, végül pedig a hűség, a lojalitás a város történelmi múltjához és értékeihez.

Azt kívánom, hogy törekvéseiket koronázza siker ebben az esztendőben is a város polgárainak megelégedésére – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Habis László polgármester a munkaértekezleten értékelte az EKVI elmúlt évi tevékenységét, majd szólt a városi intézmény 2016-os feladatairól is.