A Fidelitas szerepe a közéletben

Az elmúlt hétvégén Felsőtárkány adott otthont a Fidelitas Észak-Magyarországi Regionális Konferenciájának.

A tanácskozást péntek este nyitotta meg Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője, aki beszédében aktuális közéleti kérdésekről tájékoztatott, egyebek mellett arról, milyen pozíciót foglal el ma a Fidelitas a hazai politikai életben.

A honatya – aki pályafutása során betöltötte a Fidelitas ügyvezető alelnöki posztját is – előadásában elemezte az ifjúsági szervezet útját, s fejlődésének főbb állomásait a megalakulásától kezdve egészen napjainkig.

A konferencián szó volt a Fidelitas jelenéről az észak-magyarországi régióban, majd Együttműködés – Fidesz – Fidelitas címmel Tállai András, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár előadása következett. A Fidelitas közéleti szerepéről Böröcz László, a Fidelitas elnöke beszélt, ezután pedig Fidelitas: közösség és közélet címmel hallgattak meg beszámolót a résztvevők.

A „Mit jelent számodra a Fidelitas” kérdőívek értékelése után eszmecserére került sor a Fidelitas hétköznapjairól, majd a Fenntartható fejlődés és vidékfejlesztési kabinet mutatkozott be.

Vasárnap Nők a politikában címmel Pelczné dr. Gáll Ildikó, európai parlamenti képviselő tartott előadást a konferencia hallgatóságának.