Táblák népszerűsítik a Tisza-tavat az M3-as autópályán

Hosszú évek küzdelme után végre sikerült elérni, hogy az M3-as füzesabonyi szakaszánál mindkét irányban elhelyezzék a Tisza-tavat jelző, a térséget népszerűsítő táblákat – jelentette be dormándi sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, a Tisza-tavi régió összefogásának egyik országgyűlési képviselője.

Füzesabony TV

A honatya kifejtette, hogy a polgármesterekkel megegyeztek abban, hogy természetesen minden Tisza-tavi településnek megvan a saját elképzelése, érdeke, ám létezik emellett egy “össztiszatavi” érdek, amit mindenkinek szem előtt kell tartania annak érdekében, hogy az egész térség jó ütemben tudjon fejlődni.

Nyitrai Zsolt elmondta, ismét sikerült összefogni a Tisza-tó fejlesztéséért, s ebben a munkában olyan szövetségesekre találtak a környékbeli települések vezetői mellett, mint Fazekas Sándor, aki a térség országgyűlési képviselője, földművelésügyi miniszter, valamint Szabó Zsolt honatya, aki ugyancsak a térséget képviseli, ugyanakkor államtitkár is. Ezért megegyeztek abban – s ezt az érintett országgyűlési képviselők is támogatják -, hogy összehangolják fejlesztési elképzeléseiket, hogy a rendelkezésre álló lehetőségekből együttműködve a legtöbbet tudják kihozni.

Hozzátette: fontos célunk, hogy utak, kerékpárutak épüljenek a térségben, megújuljanak a kikötők és a strandok, illetve az is, hogy segítsük a horgászokat.

Tervünk az is, hogy minél több rendezvényt, országos attrakció tudjunk támogatni. Bízunk abban is, hogy összefogással kidolgozunk egy olyan dokumentumot, amelyet a törvényhozás asztalára tehetünk, s melynek eredményeképpen az Országgyűlés elfogadhatja majd a Tisza-tó törvényt. S bár egyre több turista érkezik ide, el kell érnünk, hogy ez a folyamat tovább folytatódjon, ezért van szükség a folyamatos fejlesztésekre.

Amit ma be szeretnénk jelenteni – folytatta -, az egy eszköz, egy kis lépés, de egy fontos szimbólumnak is nevezhető: a helyi polgármesterek összefogásával, az országos szervek, hivatalok bevonásával sikerült elérni, hogy az M3-as füzesabonyi szakaszánál, mindkét irányban elhelyezzék a Tisza-tavat jelző, a térséget népszerűsítő táblákat.

Kücsön Gyula, az előkészületek egyik legfőbb szervezője (a Tisza-tavi Horgászmúzeum alapítója) örömének adott hangot, hogy háromévnyi munka után immár idegenforgalmi táblák hirdetik az autópálya mellett a térség szépségeit.

Ugyancsak az összefogás jelentőségéről beszélt Pásztor Endréné, Sarud alpolgármestere, Magyar Csilla Kisköre, Újvári Imre Tiszafüred, Tóth József Tiszanána, Zsebe Zsolt Újlőrincfalva polgármestere, valamint Farkas Zoltán Poroszló alpolgármestere, aki egyben a Tisza-tó Térségi Területfejlesztési Tanács alelnöke is.

A sajtótájékoztató végén a jelenlévők leleplezték a kihelyezett idegenforgalmi tábla makettjét.