Sikeres a „TeSzedd!” környezetvédelmi akció Egerben

A Fidesz és a KDNP egri önkormányzati képviselői ígéretükhöz híven csatlakoztak a „TeSzedd!” országos környezetvédelmi akcióhoz, amely április 28-a és május 1-e között zajlik az egész országban. Pénteken Egerben egy illegális hulladéklerakó helyet is felszámoltak. Erről is beszélt az M1 reggeli hírműsorában Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

M1

Néhány napja jelentette be Nyitrai Zsolt, hogy a Fidesz és a KDNP városi képviselői is csatlakoznak a „TeSzedd!” akcióhoz, mindannyian személyesen vesznek részt a munkálatokban, s arra kérik a megye településeit – a képviselőket a civilek és a pártok képviselőit, a hivatalok dolgozóit -, vegyenek részt az akcióban.

Sikeres a „TeSzedd!” környezetvédelmi akció Egerben

Pénteken a honatya az egri viadukt alatti területen szedte a szemetet Orosz Ibolya és Lombeczki Gábor önkormányzati képviselőkkel, valamint a helyi önkéntesekkel együtt, míg mások a megyeszékhely különböző területein szorgoskodtak.

Az országos megmozdulás szervezői kesztyűt és zsákokat, míg az önkormányzat városgondozási társasága konténereket bocsájtott az önkéntes segítők rendelkezésére.

Nyitrai Zsolt a helyszínen nyilatkozott az M1 reggeli hírműsorának. Mint elmondta, sikerült felszámolni egy illegális szemétlerakó helyet, s reméli, hogy idén túlszárnyalják az eddigi eredményeket: Egerben 2014-ben 35 tonna szemetet gyűjtöttek össze.

Nyilatkozatában hangsúlyozta azt is, hogy a legnagyobb országos akció fő célja az eldobott szemét begyűjtése, az illegális hulladéklerakók felszámolása, de igen fontos a szemléletformálás, valamint a közösségépítés is.

Hozzátette: a Fidesz egy zöld párt, gondolkodásmódjában, politikájában kiemelt szerepet tölt be a környezetvédelem, s szeretnék, ha minél több ember gondolkodna így Magyarországon. Ezért is határoztak arról, hogy Egerben is jöjjön létre egy töltőállomás a villanyhajtású autók elterjedése érdekében.