Idén is egri bort ihatnak a sztárok Cannes-ban

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, világhírű producer segítségével idén is egri borokat ihatnak a sztárok a cannes-i filmfesztiválon. Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője személyesen is találkozott a filmes guruval, s bemutatta neki azokat a borokat, melyeket a filmesek megkóstolhatnak a fesztiválon.

fidesz.hu

Minden évben eljövünk Andy Vajnához, hogy az egri borászok közreműködésével el tudjuk juttatni borainkat a nemzetközi porondra, ahol egyre nagyobb sikereket érünk el. Elég csak utalni a legutóbbi bordeaux-i borolimpián elnyert érmekre, valamint arra, hogy az említett világversenyen borvidékünk megelőzte Magyarország összes többi borvidékét – mondta a találkozón Nyitrai Zsolt.

Andy Vajna arról beszélt, hogy tavaly a nagydíjas Saul fia produkcióval hatalmas sikert értünk el, az idén pedig a film rendezőjét meghívták a zsűribe, ami igen nagy megtiszteltetés az egész országnak. Az idei magyar alkotások kapcsán elmondta, a két rövidfilm mellett ismét bemutatják Makk Károly Szerelem című klasszikusát, amely 45 évvel ezelőtt nyert díjat Cannes-ban.

Idén is egri bort ihatnak a sztárok Cannes-ban

Tarjányi Bernadett kereskedelmi vezető arról szólt, hogy idén 12-féle egri bort küldünk a fesztiválra, így a filmesek asztalán lesz Bikavér, Egri Csillag, Rajnai rizling, valamint hárslevelű és rozé is.

Juhász Ádám borász szerint fontosak a nemzetközi megjelenések és visszajelzések, s miután az utóbbi időben “futószalagon szállították” a versenyekről az érmeket, kijelenthetik, hogy az Egri borvidék jó úton jár.

Nyitrai Zsolt véleménye szerint ez egy nagyon szép reklám Eger városának, valamint egy jó lehetőség a borvidéken tevékenykedő borászoknak, hogy termékeiket más színtéren, illetve más közönség előtt is bemutathassák. Cannes-ban filmesek, színészek kóstolhatják majd meg az egri nedűket, a Bikavért és az Egri Csillagot egyaránt.