Falunap Egerfarmoson

Örömteli hír, hogy jövőre egy jelentős útfelújítási program indul a környéken, ami biztonságosabbá teheti a helyiek közlekedését – jelentette ki Egerfarmoson falunapi köszöntőjében Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Egerfarmos országgyűlési képviselője.

Füzesabony TV

Petrik László polgármester köszöntője után Nyitrai Zsolt üdvözölte a megjelenteket, az erdélyi testvértelepülés küldöttségét, valamint a rendezvényen megjelent környékbeli falvak polgármestereit.

Mint elmondta, minden kistelepülésnek megvannak a sajátossága, adottságai: Egerfarmos nagyon szép és nyugodt környezetben terül el, földjei pedig alkalmasak a mezőgazdasági munkára. Vannak persze gondok is, itt elsősorban a rossz állapotban levő utakra, valamint a csatornarendszer hiányosságaira gondolok.

Falunap Egerfarmoson

Ugyanakkor – tette hozzá – a kormány adósságkonszolidációja során 16,5 milliós hiteltől szabadult meg a település, így könnyebbé vált az önkormányzat gazdálkodása.

Jó hír az is, hogy a jövő évben egy jelentős útfelújítási program veszi kezdetét. Most első ízben az érintett polgármesterek egyeztetése után született meg a terv a beruházásról, amely Mezőtárkány, Mezőszemere és Egerfarmos lakóinak teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá közlekedését. Mindez nem oldja meg teljesen a problémát, de nagy előrelépést jelent – hangsúlyozta.

Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy ezen a falunapon is érződik a közösség ereje, a tettrekészség, ami segítséget jelent majd a jövő feladatainak megoldásában. Egerfarmos – ahol egyébként a világhírt szerzett Kandó Kálmán is született – az ötvenhatos forradalom 60. évfordulója alkalmából egy Büszkeségpont felállítását tervezi, s az emlékhely megépítésére már be is adta a pályázatot az önkormányzat – mondta a honatya.