A népszavazás a megyék és a települések jövőjéről is szól

Az október 2-ai népszavazás Magyarország jövőjéről szól. De ugyanúgy szól a megyékről és a településekről is, hiszen a brüsszeli kvótacsomag minden megyének nagyon komoly biztonsági kockázatot és költséget jelent – jelentette ki a Fidesz Heves megyei elnöke pénteken Hatvanban, pártja megyei kampányindítóján. Ne legyen kétségünk, ha megvalósul a kvótacsomag, a településeknek és az ott élőknek kell majd viselni a terheket. Ezt a kockázatot nem szabad felvállalnunk – mondta Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Az országgyűlési képviselő kifejtette: olaszországi és németországi példák azt mutatják, a költségek, terhek miatt “a településeken csattan az ostor”.

El kell utasítani az uniós kvótacsomagot, mert Brüsszel nem kérte ki az állampolgárok véleményét, és a nemzeti parlamenteket is megkerülte. Ennek legjobb módja a népszavazás – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kampányindító sajtótájékoztatóján.

A népszavazás a megyék és a települések jövőjéről is szól

Dömötör Csaba elmondta: a kormány az október 2-ai népszavazásig hátralévő időszakban a bevándorlás és a kvótacsomag súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági kockázataira igyekszik felhívni a figyelmet, amelyeket nem szabad felvállalni.

Minden felelős közéleti szereplőt arra kérnek, hogy buzdítson a választáson való részvételre, és tegye világossá, hogy az igen vagy a nem szavazatot támogatja – tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a kormány erős Európát szeretne, olyat, amely képes megvédeni közösségeit és fenntartani a biztonságot. Arról is beszélt, hogy az ellenzék pártok küzdelmének állítja be a népszavazást, holott a referendum nemzeti ügy, amely Magyarország jövőjéről szól.

Szabó Zsolt, a Fidesz megyei alelnöke, a hatvani térség országgyűlési képviselője, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára közölte: hétfőn megkezdik “pártpolitikától mentes” kampányukat, amelynek során levélben, telefonon keresik meg az embereket, de megjelennek a települések utcáin is.

Horváth László, a párt megyei alelnöke, a gyöngyösi térség országgyűlési képviselője a választók személyes felelősségéről beszélt. Azt mondta, reméli, nagyon sokan gondolják úgy, személyes felelősséggel tartoznak azért, hogy olyannak őrizzük meg közösségeinket, kultúránkat, amilyennek “nem csekély áldozathozatal árán” hátrahagyták az elődök.