Magyarországon is lehet terrorveszély

A betelepítések esetén az lesz az elosztási logika, hogy a csekély elutasítottságot mutató települések viselik majd a bevándorlás következményeit – jelentette ki Nyitrai Zsolt, aki csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartott Simicskó István honvédelmi miniszterrel az Egri Polgárok Házában.

TV Eger

Mint ahogy többször is elmondtuk, október 2-áig minden Heves megyei településen találkozunk az ott élő emberekkel, hogy meggyőzzük őket a részvétel fontosságáról, s arról, hogy szavazzanak nemmel. Még 10 nap maradt a referendumig, hogy mindannyian megértsük: Magyarország és Európa jövője a tét – hangsúlyozta Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Mint ismert, a több mint 3200 település közül 2200 képviselőtestület mondta ki határozatban, hogy nem kívánják befogadni a migránsokat. A többiek, főleg a baloldali önkormányzatok ezzel szemben „tárt karokkal” várják őket, ezért ha mégis betelepítésekre kerülne sor, az elosztási logika szerint oda kerülnek majd az idegenek, ahol csekély volt az ellenállás velük szemben. Ha ezeken a településeken várják őket, ott számolni kell a biztonsági, kulturális, valamint a pénzügyi kockázatokkal is – fogalmazott Nyitrai Zsolt.

Magyarországon is lehet terrorveszély

A népszavazás nemzeti ügy, hiszen „ha ezt most elrontjuk, Magyarország örökre meg fog változni” – mondta Simicskó István, hangsúlyozva, hogy ez nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdés. Hozzátette: azt kérjük politikai ellenfeleinktől, hogy emelkedjenek felül a pártpolitikai kérdéseken, ne tekintsék olyannak, amiből politikai haszonra tehetnek szert – mondta.

Az egri vár 1552-es ostroma kapcsán megjegyezte, sok a hasonlóság az akkori, valamint a mai Európa között, hiszen a földrész hatalmai akkor is megosztottak voltak, viták dúltak a birodalmak között, mindez figyelmeztet minket a jelenlegi kockázatokra – fogalmazott.

Látni kell azt is, hogy az Európában tartózkodó másfél millió bevándorló szétosztása csak a kezdet, semmi garancia nincs arra, hogy a számuk nem fog fokozatosan növekedni, mindez pedig átírhatja a történelmünket, kultúránkat és vallásunkat. Ezért óriási kihívás az október 2-i népszavazás, hiszen gyermekeink, unokáink jövőjéről van szó – jelentette ki.

A határaink védelmét tovább folytatjuk – mondta – 6000 katonánk rendőreinkkel együtt védi a polgárok biztonságát.

Az elmúlt egy év migrációs folyamata jelentős biztonsági kockázatokat mutat a terrorcselekmények számának növekedésében. A miniszter rámutatott, hogy Európára jelentős nyomás fog nehezedni, amely már most is érzékelhető.

„Nem hagyhatjuk, hogy brüsszeli bürokraták döntsék el a magyar nép helyett, kikkel éljenek együtt az elkövetkezendő évtizedekben” – fogalmazott.

A magyar kormány jelentős anyagi áldozatokat szán arra, hogy humanitárius segítséget nyújtson nemcsak az ideérkező menekülteknek, hanem az ott élő családoknak is: iskolákat, kórházakat épít ezen válságövezetekben – tette hozzá.

Este Nyitrai Zsolt vendégeként Simicskó István honvédelmi miniszter tartott lakossági fórumot Egerszalókon a zsúfolásig megtelt Faluházban.