Hetvenmilliós támogatás Ostorosnak, Sarudnak és Tiszanánának

Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt belügyminisztériumi pályázat második ütemében Ostoros, Sarud és Tiszanána összesen 72 millió 647 ezer forintot nyert el.

A kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésre, felújításra nyújtott támogatás révén Ostoros 29 millió 980 ezer, Sarud a maximálisan adható 30 millió, Tiszanána pedig 12 millió 721 ezer forintban részesült.

Mindez azt jelenti, hogy a három megyei település összesen 72 millió 647 forintot fordíthat céljainak megvalósítására.

Magyarországon 400 kistelepülés részesült összesen hétmilliárd forintos pályázati támogatásban. A Belügyminisztérium (BM) által kiírt, főként óvodák, iskolák, sportlétesítmények, utak felújítására szolgáló pályázat eredményeként kiosztott támogatások közül a legnagyobb 30 millió, a legkisebb 1 millió forintos volt.

Az odaítélés fő szempontjai között szerepelt a felújítandó intézmények kihasználtsága, energiahatékonysága, továbbá hogy hátrányos helyzetű gyermekeket is ellát-e, sportlétesítmények esetében, hogy több település igénybe veszi-e, utaknál pedig az, hogy tömegközlekedésre is használják-e az érintett szakaszt.

Ez a pályázati forma évről évre megújuló, bővülő támogatást nyújt a kistelepülések számára annak érdekében, hogy csökkentse hátrányaikat.

Nyitrai Zsolt

Nyitrai Zsolt

országgyűlési képviselő

miniszteri biztos

Böjt László

Böjt László

Ostoros polgármestere

Tilcsik István

Tilcsik István

Sarud polgármestere

Tóth József

Dr. Tóth József

Tiszanána polgármestere