L. Simon László díszlövése az egri várból

Nyitrai Zsolt meghívására a választókerület vendége volt pénteken délután L. Simon László, a Fidesz kulturális örökséggel foglakozó szakpolitikusa.

L. Simon László díszlövése az egri várból

A vendég Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselőjével, a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottal együtt először az egri várba látogatott. Itt a Zászlódombról adhatta le az immár hagyományos, az 1552-es, török elleni dicső győzelem tiszteletére szóló díszlövést pontban 15 óra 52 perckor.

Nyitrai Zsolt a ceremónia után elmondta: L. Simon László olyan sokat tett a városért, hogy Habis László polgármesterrel együtt úgy érezték, mindenképpen megilleti őt ez a gesztus, hiszen támogatta az egri vár Nemzeti emlékhellyé nyilvánítását és fejlesztését, valamint a Ciszteri templom felújítását.

A vendég arról beszélt, hogy bár ő maga agárdi, de Gárdonyi Géza kapcsán is – aki tudvalevően Agárdon született – közel került a szívéhez Eger városa. Sok közös programra került sor a Gárdony emlékév kapcsán, amelynek szervezésében szerepet vállalt, s nagy élmény volt számára az is, hogy mindkét városban szobrot avattak a nagy író emlékére.

Ezt követően L. Simon László interjút adott az FM 7 stúdiójában, majd megtekintette a méltán híres egri Szent Bernát templomot.