Családszervezetek jótékonysági vására lesz a Várkert Bazárban

Több mint ötven civil szervezet összefogásának eredményeképp szombaton nyílik meg a Várkert Bazárban az a jótékonysági adventi vásár, amelyen különböző családszervezetek kínálják saját készítésű portékáikat, hogy a befolyt összegből a daganatos gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványt támogassák.

kormany.hu

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy Magyarországon jelenleg mintegy 56 ezer civil szervezet működik, és ezeknek nagyjából a kétharmada az, amely közösséget épít és törődik azzal, hogy mások életét jobbá tegye.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a kormány partnerként tekint a civil szervezetekre és mindig üdvözli azokat a kezdeményezéseket amelyekben több csoport egy nagyobb cél érdekében összefog. Reményét fejezte ki továbbá, hogy az a fajta összefogás és segítségnyújtás, amely most adventkor megvalósul, nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem az év többi napján, a kormány támogatásával is létrejöhet.

Családszervezetek jótékonysági vására lesz a Várkert Bazárban

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére megszervezett vásáron a legnagyobb, magyar családokat segítő civil szervezetek fognak össze azért, hogy az Őrzők Alapítványon keresztül támogassák a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és rákos betegeinek gyógyulását. A vásár kiemelt célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a civil szféra erejére, és az adventi időszak jelentőségére is – emelte ki Király Nóra, a FICSAK alapítója, és a vásár megálmodója.

Hozzáfűzte: a szombati vásáron a civil szervezetek kézzel készített karácsonyi portékával, változatos színpadi előadásokkal, kézműves műhelyekkel és az egész család számára kikapcsolódást nyújtó programokkal várják az érdeklődőket.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI)