Pedagógusok köszöntése Egerben

Az idei pedagógusnap alkalmából országgyűlési képviselői okleveleket adott át pénteken, a Városházán egri és Eger környékbeli pedagógusoknak Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

A bensőséges hangulatú ünnepségen Martonné Adler Ildikó oktatásért felelős egri alpolgármester üdvözölte kollégáit megköszönve nekik azt a munkát, amelyet a fenntartóváltás időszakában is magas színvonalon láttak el.

Nyitrai Zsolt gratulált a pedagógusoknak ahhoz, hogy önzetlenül és kiválóan dolgoztak gyermekeink és az ország jövőjéért. Hazánkban 200 ezer szakember dolgozik ezen a fontos területen – folytatta –, ezért nem véletlen, hogy a kormány elsőként számukra dolgozta ki a pedagógus életpályamodellt, amely immár 4. évébe lépett. Hozzátette: 2010 és 2017 között átlagbérük mintegy 50 százalékkal lett, illetve lesz magasabb. A bérnövekedés a tanárok mellett érinti az óvodapedagógusokat, a logopédusokat, a fejlesztőpedagógusokat, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkező, bölcsődékben dolgozó szakembereket is.

Pedagógusok köszöntése Egerben

Mint hangsúlyozta, az erkölcsi megbecsülés mellett ugyanis elengedhetetlen az anyagi elismerés is, hiszen gyermekeink jövője a tét.

Szólt arról is, hogy az oktatási kormányzat éppen azért alakította meg az oktatási kerekasztal intézményét, mert fontos céljuk, hogy megkönnyítsék, egyszerűbbé tegyék a tanárok munkáját. Feladatunk az is, hogy minél több fiatal válassza hivatásul a jövőben ezt a pályát – fejtette ki a képviselő.

Önökön keresztül szeretném megköszönni az egész pedagógustársadalom kiváló munkáját, különösen azokét, akik Egerben és környékén oktatják, nevelik gyermekeinket az általános és középiskolákban, valamint a felsőoktatásban – mondta a politikus.

Ezt követően Nyitrai Zsolt a pedagógusnap alkalmából kimagasló szakmai és közösségi ténykedésük elismeréseként országgyűlési képviselői oklevelet adott át Bata Róbertnének, Batári Antalnak, Bíró Csabának, Fodor Jánosnak, Gönczi SándornakKékesi Lászlónak , valamint Petrovai Józsefnének.