Először rendeztek futófesztivált Sarudon

Pünkösd hétvégéjén rendezték meg Sarudon az I. Tisza-tavi Félmaratont és Futófesztivált. Mint Nyitrai Zsolt a szombati megnyitón elmondta: reméli, hogy a sportesemény hagyománnyá válik, és jövőre is megrendezik a fesztivált.

Először rendeznek futófesztivált Sarudon

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Sarud országgyűlési képviselője a megnyitón köszönetet mondott Kücsön Gyulának és csapatának, akik ismét értéket teremtettek a Tisza-tónál, hiszen megálmodták és megszervezték az I. Tisza-tavi Félmaratont és Futófesztivált, amely június 3-tól 5-ig zajlik majd a festői környezetben.

Nagyon fontosnak tartom – folytatta –, hogy Sarud és a Tisza-tó térsége idevonzza a sportolókat s rajtuk keresztül a turistákat, akik a természet szépségeire és az aktív kikapcsolódásra vágynak, így folyamatosan növekszik majd a környék látogatottsága.

Hozzátette: bízik abban, hogy az idei verseny sikeres lesz, így a futófesztiválnak lesz folytatása, s hagyománnyá válik a rendezvény, amely még népszerűbbé teszi a Tisza-tó térségét. A megnyitót követően Nyitrai Zsolt, Tilcsik Istvánnal, Sarud polgármesterével az 1 km-es gyerekfutás –ahol 65 lelkes versenyző indult – résztvevőinek nyújtott át érmeket és ajándékcsomagokat.