Újabb fejlesztések Eger térségének közlekedésében

Eger környékén két helyen is – Ostorosnál, valamint a bervai iparterületnél – átadták azokat a felújított útszakaszokat, amelyek megkönnyítik mind a lakosság, mind a vállalkozások életét. Mindeközben jól haladnak az M25-ös út munkálatai, sőt egy újabb csomópont építéséről is döntés született – jelentette be csütörtökön Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

Az Ostoros és Eger közötti szakasz átadása kapcsán Nyitrai Zsolt elmondta: helyesen és bölcsen tették az ostorosi polgárok, amikor javasolták a szakasz rendbetételét, hiszen 1974 óta nem nyúltak ehhez az úthoz, a felújítás tehát nagyon is indokolt volt.

Mint hozzátette: naponta nem kevesebb, mint 3300 jármű halad keresztül az említett szakaszon, amelyből most több mint fél kilométernyit adnak át a forgalomnak kiváló minőségben.

Eger, és térségének települései is csak akkor fejlődhetnek, ha folyamatosan fejlesztjük az infrastruktúrát, és a környék lakossága, az itt működő vállalkozások és az idelátogató turisták  is megbízható módon juthatnak el az adott településekre – fejtette ki.

Újabb fejlesztések Eger térségének közlekedésében

A bervai bekötő út átadásán a honatya arról szólt, hogy a közel egy kilométer hosszúságú szakaszon 1971 óta nem történ felújítás, pedig naponta 1700 jármű halad itt át, főként kamionok és teherautók. Az elkészült út főként az ipari park vállalkozásainak munkáját könnyíti majd meg.

A most felújított szakasz – amely a Magyar Közút saját, 70 milliós beruházásában valósult meg – a szakemberek és az önkormányzatok együttműködését példázza – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A terv szerint haladó, Egert az autópályával összekötő M25-ös út kapcsán egy új hírt is bejelentett Nyitrai Zsolt. Mint megtudtuk: a kormány úgy döntött, hogy a Bosch egri üzeménél egy újabb korszerű csomópont megépítésére nyílik lehetőség. A kétmilliárd forintos beruházás – melynek során a gyárat „bekötik” az autópálya vérkeringésébe – mind a cégnek, mind pedig az ott dolgozó embereknek nagy könnyebbséget jelent majd a jövőben.

Böjt László, Ostoros, valamint Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere örömét fejezte ki amiatt, hogy minőségi kivitelezésben végre sikerült felújítani az érintett szakaszokat. Utóbbi hozzátette azt is, hogy a helyi ipari park infrastrukturális fejlesztése tovább folytatódik.

Szabó Zoltán a Magyar Közút Zrt. képviseletében arról beszélt, hogy az érdekek összehangolásával sikerült egy olyan projektet megvalósítani az önkormányzatokkal együtt, amely például szolgálhat más települések számára is.