Sikeres pályázat: utakat és járdákat újítanak fel Egerfarmoson

A helyi lakossággal történő egyeztetések során rendre kiderül, hogy milyen nagy igény van a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére: így hosszú várakozás után végre elkészülhet az Egert az autópályával összekötő M25-ös út, itt Egerfarmoson pedig elindulhat az utak és járdák felújítása – jelentette ki a településen tartott sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Egerfarmos országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a települések polgárai az egyik legfontosabb célként jelölték meg, hogy jó színvonalú és biztonságos utakon, járdákon közlekedhessenek. Ezért is kiemelkedő jelentőségű ez a beruházás: a megyeszékhelyt az autópályával összekötő M25-ös megépítése, méghozzá hosszú évtizedek várakozása után.

Sikeres pályázat: utakat és járdákat újítanak fel Egerfarmoson

A honatya szólt a több mint egymilliárdos egri infrastrukturális fejlesztések első üteméről, melynek során körforgalmak, utak járdák épültek, illetve újultak meg, a második ütem keretén belül pedig tovább folytatódnak a nagyszabású munkálatok – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt bejelentette azt is, hogy a Belügyminisztérium pályázata, illetve a kormány döntése értelmében Egerfarmoson megindulhat az utak és járdák felújítása, valamint tavasszal a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése. Mindezeken túl a TOP-os források révén tervezik a helyi művelődési ház felújítását is.

A képviselő kifejtette: köszönet illeti Petrik László egerfarmosi polgármestert és a helyi önkormányzatot a munkálatok előkészítésért és szervezésért, amivel segítik a beruházások megvalósítását.