Önkénteskedés egy egri fertőtlenítő ponton

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője is önkéntesnek állt Eger egyik fertőtlenítő és tájékoztató pontján, a Hadnagy úton.


Eger Hírek

Nyitrai Zsolt elsősorban a prevenció fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, Egerben, de az országban is meglehetősen fegyelmezetten és komolyan fogadták az emberek a koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedéseket, kiváltképp az otthonmaradásra vonatkozó intelmeket.

A képviselő kiemelte, hogy a szombaton bevezetésre kerülő intézkedés véletlenül sem kijárási tilalom. Ezt kijárási korlátozásnak hívják, ami azt jelenti, hogy az emberek a fontos ügyeiket továbbra is intézhetik. Ezzel az intézkedéssel a kormány többek között igyekezett elválasztani az idősek és a fiatalok találkozási lehetőségeit.

Önkénteskedés egy egri fertőtlenítő ponton

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta az összetartás és az összefogás fontosságát, mert mint fogalmazott:

„Csak így, együttes erővel tudjuk legyőzni a koronavírust.”

Hozzátette, hogy Egerben is jó érzés azt látni, hogy egyre többen önkénteskednek, többek között a városba kihelyezett fertőtlenítő és tájékoztató pontokon is. Mint elmondta, az egri Fidesz-KDNP frakció szintén csatlakozott az önkéntesek táborához.

Önkénteskedés egy egri fertőtlenítő ponton