Időben lépett Magyarország Kormánya

A korai kormányintézkedéseknek köszönhetően hazánk még idejében lépett a koronavírus felismerését és kezelését illetően. A folyamatosan beszerzésre kerülő védőfelszerelések, tesztek, maszkok számában is jól állunk – jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Nyitrai Zsolt.

(A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a képre!)

Nyitrai Zsolt a kijárási korlátozásról kijelentette: Az intézkedés célja, hogy a járvány terjedési sebessége lelassuljon. Ezért a szegmentált társadalmi csoportokkal speciális csatornákon keresztül kommunikálunk: kiadványok, szakmai folyóiratok, videók készülnek, hírleveleket kapnak az őket érintő kérdésekről, problémákról. Hozzátette:

Jelen helyzetben minden ügy elé került a magyar állampolgárok egészségének védelme. 

Kiemelte, hogy a pedagógus társadalom gyorsan alkalmazkodott a digitális oktatáshoz. 

A járvány elsősorban az időseket, illetve valamilyen krónikus betegséggel küzdőket veszélyezteti leginkább. Ezért őket külön kérjük, hogy még inkább működjenek együtt a korlátozó intézkedések betartásában és a koronavírus idején otthon maradjanak. 

Ami a magyar egészségügyi rendszert illeti, a korai kormányintézkedéseknek köszönhetően hazánk még idejében lépett a koronavírus felismerését és kezelését illetően – mondta Nyitrai Zsolt. 

A folyamatosan vásárolt védőfelszerelések, tesztek, maszkok számában jól állunk, illetve az Eurostat friss adatai alapján a 100 ezer lakosra vetített kórházi ágyak száma is hazánkban sokkal jobb arányú, mint például Spanyolországban vagy Olaszországban – hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.