Nagyléptékű beruházásokkal fejlődik tovább Felsőtárkány

Magyarország Kormánya mindig is fontos feladatának tartotta a vidék fejlesztését, az ott élő emberek életkörülményeinek javítását: a most átadandó beruházások is bizonyítják, hogy Felsőtárkány nagy léptekkel halad előre – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Felsőtárkány országgyűlési képviselője.


Eger Hírek

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a magyar vidék támogatása prioritást élvez a kormány politikájában, jó példa erre Felsőtárkány fejlődésének sebessége és mértéke. A helyiek, miközben megfogalmazzák igényeiket, ápolják hagyományaikat is, miközben erősítik a közösségi összetartozást.

Szólt egyebek mellett az óvodai játszótér kialakításáról, a multifunkcionális munkagép beszerzéséről, valamint arról a nagyberuházásról, amely félmilliárdos költséggel valósul meg: a Berva-völgyi ipartelepre érkező cégek ugyanis számos új munkahelyet teremtenek majd a helyi és környékbeli emberek számára – tette hozzá.

Ugyancsak az emberek kényelmét, közérzetét javítja a most átadott buszöböl, a tucatnyi pihenő és nyársalóhely, mindeközben a megújult Körzeti Megbízotti Iroda a felsőtárkányiak biztonságérzetét javítja majd.

Szántósi Rafael polgármester részletesen is szólt a most átadott beruházásokról. Mint elmondta, kialakított buszöböl végre biztonságosabbá teszi a közlekedést, ennek főleg az idősebben örülnek nagyon. A tóparton és a település más pontjain nyárssütő helyek, piknik asztalok és székek, valamint pihenőpadok várják a helyieket és a turistákat. Egy okos multifunkcionális gép beszerzése pedig a település karbantartási feladatait, télen pedig a hóeltakarítást hivatott segíteni. Ugyanakkor saját forrásból újították fel a falu KMB-s irodáját, hogy Orosz Gábor körzeti megbízott főtörzsőrmester megfelelő körülmények mellett vigyázzon a tárkányiak nyugalmára – tette hozzá a polgármester.

Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke és egyben a település korábbi polgármestere arról szólt, hogy az igen népszerű, gyorsan folyósított, 100 százalékos támogatású Magyar Falu Program keretében tavaly Heves megyében 300 projekt valósult meg az önkormányzatoknál 3 milliárd forint értékben. Ehhez az összeghez jön még az a 2,5 milliárd forint, amely a belterületi utak korszerűsítést szolgálta, s ha a folyósított Falusi CSOK költségeire is utalunk, kiderül, hogy a megye 6 milliárdot kapott a program keretében.

Ebben az évben folytatódnak ezek a fejlesztések: utak, járdák, játszóterek felújításra, létesítésére, civilek támogatására lehet pályázni – fejtette ki a közgyűlés elnöke.