Az Operatív Törzs tagja lett Nyitrai Zsolt

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Nyitrai Zsolt is tagja lett a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzsnek, amelyet Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezet. A szintén most megalakuló, a Gazdaság Újraindításáért Felelős Operatív Törzs vezetői posztját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kapta meg.

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy két új Operatív Törzs felállítását kezdeményezi. Ezek egyike a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, melynek élére Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter került. A törzs feladata, hogy

„figyelemmel kíséri a közösségek, a családok érdekében meghozott kormányzati intézkedéseket és azok végrehajtását”

, valamint

„javaslatot tesz a Kormány részére azon körülmények megvizsgálására, szükség esetén szabályozására, amelyek korlátozzák a közösségi élet újraindítását”.

Emellett

„véleményezi a közösségek, családok szempontjából releváns kezdeményezéseket, és javaslatot fogalmaz meg a kormányzati beavatkozásra.”

Orbán Viktor miniszterelnök a törzs tagjai közé választotta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat is. Kormányhivatalnokok mellett tag lett még a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke és a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is. Az Operatív Törzs ülésén a miniszterelnök bármikor részt vehet.

Íme a részletek: