Köszönjük a védőnők áldozatos munkáját!

Videóban köszönte meg Nyitrai Zsolt és Kásler Miklós a védőnők munkáját vasárnap, a védőnők napján. Mint azt Eger és térsége országgyűlési képviselője írta közösségi oldalán – áldozatos munkájukat köszönjük és megbecsüljük, aminek jeleként 2022-ig négy lépcsőben emeljük a bérüket.


M1

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: mintegy ötezer védőnő teljesít szolgálatot Magyarországon.

Köszönettel tartozunk nekik, különösen most, hiszen a koronavírus-járvány idején ott dolgoztak az oltópontokon, és ők szervezték a 16-18 éves korosztály oltását i

– mondta.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: a védőnők szerepe és tevékenysége szép magyar tradíció, “a segítőkészség, együttérzés és a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügy dolgozóinak ezen rétegét.”

Ahogy önök megtettek mindent a magyar gyermekekért és családokért, a magyar kormány is megtesz önökért mindent

– hangsúlyozta a miniszter.

A videóban Lőrinczi Orsolya területi védőnő arról beszélt, hogy a védőnői foglalkozás 106 éves, hungarikumként megbecsült hivatás.

A szakma az egészségügyi bértáblába is bekerült, így négylépcsős bérrendezési folyamat indult el – emelte ki. A védőnők nemcsak a várandósokat és a gyermekeket, hanem az egész családot segítik – mondta, hozzáfűzve: ez a munka csak elhivatottsággal végezhető.